Când și cum sărbătorim Ziua Internațională a Îmbrățișărilor

De Bianca Prangate, pe
Ziua Internațională a Îmbrățișărilor a fost instituită în 1986 și de atunci este sărbătorită în mai multe țări. Astfel, în fiecare an în data de 21 ianuarie, oamenii devin puțin mai afectuoși unii cu ceilalți.

Sărbătoarea a fost inaugurată de pastorul Kevin Zaborney, din statul american Michigan.  Nu a durat mult până când sărbătoarea a prins avânt și s-a răspândit în mai multe țări de pe glob. Data aleasă nu este una întâmplătoare, potrivit specialiștilor. Luna ianuarie este una mai puțin fericită pentru mulți oameni, întrucât este perioada când mulți încearcă să se readapteze la sarcinile de rutină după perioada de sărbători și vacanță.

Ziua Internațională a Îmbrățișărilor este o sărbătoare necesară, întrucât îmbrățișările evocă sentimente de siguranță și confort, potrivit psihologilor. Psihoterapeuta Virgina Satir a explicat la un moment dat: „Avem nevoie de 4 îmbrățișări pentru a supraviețui, de 8 pentru a ne menține și de 12 îmbrățișări pentru a crește”.

O îmbrățișare care durează 10 secunde poate să crească nivelul oxitocinei, hormonul care ne ajută cu starea de bine, și să scadă nivelul cortizolului, hormonul răspunzător de stres, după cum arată un studiu publicat în jurnalul Comprehensive Psychology. Alte beneficii ale îmbrățișărilor, potrivit Libertatea, sunt: calitatea mai bună a somnului,  reglarea sistemului hormonal, creșterea respectului de sine, reglarea tensiunii, relaxarea mușchilor, întărirea sistemului imunitar și ameliorarea simptomelor de depresie.

Așadar, data de 21 ianuarie reprezintă ocazia perfectă să primești și să împrăștii afecțiune și voie bună cu cei din jurul tău.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter