Paris, oraşul tuturor dorinţelor

De Lumea Femeilor, pe Ultimul update Joi, 21 iulie 2022, 16:05

Visezi să te plimbi pe malul Senei, să mănânci un croissant la o terasă pe Champs Elysée sau să vezi îndeaproape Turnul Eiffel? Se poate şi cu bani puţini
Chiar dacă ziarele vuiesc despre efectele dezastruoase ale crizei economice, nu înseamnă că trebuie să-ţi pui vacanţă-n cui, ca să zicem aşa. Trebuie doar să-ţi planifici vacanţa din timp şi să nu te arunci la extra cheltuieli (de exemplu,  rezistă tentaţiei de a face cumpărături de plăcere: fără haine, parfumuri, iar suvenirurile să fie într-adevăr simbolice). Să înceapă distracţia!

La pas

Se zice că cea mai bună metodă de a cunoaşte secretele unui oraş este de a merge pe jos. De asemenea, îţi recomandăm să-ţi cumperi un abonament de metrou pentru câteva zile. Este mai avantajos decât să-ţi
iei în fiecare zi câte o cartelă. Începe-ţi turul pe bulevardul Champs Elysée (staţia de metro: Étoile), care se întinde de la Place d’ Étoile la Place de la Concorde. Vei ieşi chiar la Arcul de Triumf (cel mai mare monument de acest gen din lume: 49 m înălţime, 44 m lăţime) construit de Napoleon, ca omagiu adus soldaţilor de la Austerlitz. În Place de la Concorde, te „întâmpină” obeliscul Luxor. În timpul revoluţiei franceze, în această zonă era amplasată ghilotina care i-a decapitat pe Maria Antoaneta şi Ludovic al XVI-lea.

Cu ochii pe Turn

Alte zone pe care nu trebuie să le pierzi din vedere: Montmartre, Saint Germain/ Ile de la Cité şi Trocadéro/Turnul Eiffel. Doi ani i-au trebuit lui Gustave Eiffel pentru a ridica turnul, care a devenit rapid simbolul Parisului. În apropiere se află Domul Invalizilor (aici a fost înmormântat Napoleon) şi Muzeul Rodin. Dacă vrei să ajungi pe cele mai înalte culmi pariziene, atunci vizitează dealul Monmartre (staţia de metrou Anvers, Abbesses). Aici se găseşte şi catedrala Sacré Coeur, de un alb impecabil.

Citește și: Biserica Sacré Coeur, Paris – curiozități despre ”Castelul Alb din Cer”

În vizită la Quasimodo

Dacă ai savurat romanul lui Victor Hugo, “Cocoşatul de la Notre Dame”, atunci merită să vizitezi catedrala care domină râul Sena. Centrul naţional de artă şi cultură George Pompidou găzduieşte şi  Atelierul Brâncuşi, unde vei putea vedea câteva din operele marelui sculptor român.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter