Avram Iancu, nominalizat la titlul de Înotătorul Anului. Cum îl puteți vota!

De Laura Davidescu, pe
 După ce anul aceasta, a înotat 89 de zile consecutiv, parcurgând tot fluviul Dunărea de la izvoare până la vărsare, românul Avram Iancu a fost nominalizat la titlul de Înotătorul Anului pe plan mondial.

România are, în premieră, un nominalizat la categoria Înotătorul Anului în ape libere, de către World Open Water Swimming Association (California, SUA).

Avram Iancu, bibliotecarul în vârstă de 41 de ani, este prima persoană din lume care a înotat toată lungimea Dunării (2860 de kilometri) fără costum de protecție, reușind această performanță în 89 de zile. Nominalizarea lui a fost anunțată în cadrul unei conferințe de presă de către reprezentanții companiei care i-a sponsorizat expediția și care a trimis zilnic un jurnal al performanței sportivului român către World Open Water Swimming Association.

În competiția pentru titlul de Înotătorul Anului sunt înscriși 13 sportivi din toate colțurile lumii, selecționați de către asociația internațională exclusiv datorită performanțelor lor. Desemnarea se va face prin vot public, liber și gratuit. Votarea a început de câteva zile și se va încheia pe 1 ianuarie 2018.

Cu ocazia anunțului legat de nominalizare, temerarul înotător Avram Iancu a povestit că el se consideră un om obișnuit, care vrea să-și depășească limitele, dar se bucură că un român are șansa să devină numărul unu mondial la înotul în ape deschise. Își aduce aminte cu emoție de zilele în care a petrecut între 7 și 10 ore înotând continuu, înfruntând hipotermia, valurile, curenții periculoși și chiar obstacolele nesemnalizate, care l-au rănit.

Avram Iancu a dat din mâini de mii de ori, acum e rândul nostru, al tuturor românilor, să-l votăm cu… cât mai multe mâini putem. Avram are șanse reale de a câștiga titlul de Înotătorul Anului, dacă ținem cont de faptul că, în urmă cu doi ani, titlul respectiv a fost cucerit cu puțin peste 13.00 de voturi.

Votarea este publică, oricine îi poate oferi lui Avram Iancu un vot pe site-ul https://www.worldopenwaterswimmingassociation.com/2017-wowsa-awards/.

Avram Iancu este, de altfel, și primul român care a traversat înot Canalul Mânecii, pe 30 august 2016, fără să poarte costum de neopren, la capătul unui efort continuu de 17 ore și 54 de minute în care a parcurs 62 de kilometri.

Până în prezent, alte două persoane au reușit să străbată înot Dunărea, de la izvoare până la vărsarea în Marea Neagră. Primul este slovenul Martin Strel, care, în anul 2000, a înotat timp de 58 de zile în Dunăre, ajutându-se de un costum de neopren și labe de înot. Șase ani mai târziu, canadianca Mimi Huges a terminat același traseu, după 90 de zile, echipată cu un costum de neopren, dar fără labe de înot.

Foto: PR

S-ar putea să te intereseze și:

Cele mai ciudate recorduri din lume

Mica sirenă a înotului românesc

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter