Adevărul neplăcut despre vacanțele all-inclusive

De Amelia Matei, pe Ultimul update Miercuri, 24 mai 2017, 15:47
Atunci când vrei să ai parte de servicii și facilități la un preț bun, vacanțele all-inclusive reprezintă alegerea numărul unu a multora dintre noi. Ne gândim că nimic nu poate fi mai plăcut decât să stăm la plajă cât este ziua de lungă, să fim serviți cu băuturi sofisticate, să mâncăm cât vrem și de câte ori vrem, iar toate astea fără să scoatem vreun ban din buzunar.

Citește și – Şapte paşi pentru a cumpăra cel mai ieftin bilet de avion

Însă specialiștii ne avertizează că ar trebui să ne gândim de două ori înainte de a rezerva un astfel de sejur. Un nou studiu relevă faptul că două treimi din familiile care optează pentru o vacanță all-inclusiv cheltuie, de fapt, mai mulți bani pe alimentele și băuturile deja plătite decât dacă ar lua masa la restaurant.

Potrivit cercetătorilor, șapte din zece destinații au fost mult mai ieftine pentru familiile care au rezervat cazare și mic dejun comparativ cu versiunile all-inclusiv din aceeași regiune.

Vacanțele în destinații populare, precum Spania, Portugalia, Turcia sau Grecia au fost mai scumpe în cazul rezervărilor all-inclusive, familiile pllătind în plus pentru cocktail-uri, băuturi de la branduri celebre, gustări și mese.

Potrivit studiului, Malta a avut cea mai bună ofertă pentru o familie de patru persoane care avea de ales dintre o vacanță all-inclusiv sau una doar cu mic dejun inclus, diferența fiind de 700 euro.

Vacanțele în Costa del Sol (Spania) și Algarve (Portugalia) au fost cu 35% mai scumpe pentru familiile care au ales resorturi all-inclusiv, decât pentru cei care au ales să își cumpere mâncarea și băutura separat.

Din topul celor mai populare destinații de vacanță de vară, doar trei din zece au ieșit mai rentabile la oferta all-inclusive: Mallorca, Turcia și insula Creta.

„Vacanțele all-inclusive sunt din ce în ce mai populare în familii datorită posibilității de a controla cheltuielile” a declarat cercetătorul Andrew Brown.

„Cu toate acestea, turiștii ar trebui să fie conștienți de faptul că raportul nostru arată că în majoritatea cazurile costurile sunt mult mai ridicate”, a conchis Brown.

Citește și – Trucuri pentru o vacanță reușită

Foto – 123rf

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter