Virgil Abloh, directorul artistic al case de modă Louis Vuitton, a murit la 41 de ani

De Unica.ro, pe Ultimul update Luni, 29 noiembrie 2021, 10:40

Virgil Abloh, directorul artistic al celebrei case de modă Louis Vuitton, s-a stins din viață la vârsta de 41 de ani, după o lungă luptă cu cancerul.

Anunțul a fost făcut de reprezentanții grupului LVMH, compania-mamă din care face parte Louis Vuitton.

„Grupul LVMH, Casa Louis Vuitton şi Off-White anunță cu imensă durere dispariţia lui Virgil Abloh, răpus duminică, 28 noiembrie, de un cancer cu care se lupta de câţiva ani”, au transmis reprezentanții LVMH pe Twitter.

Abloh, primul designer de culoare recunoscut în lumea modei la nivel internațional și fondator al brandului streetwear de lux Off-White a început colaborarea cu brandul LVMH în 2018.

Virgil Abloh era căsătorit cu și avea doi copii – Lowe și Gray, iar de câțiva ani suferea de cancer.

Citeşte şi: Ținute extravagante și accente retro sci-fi. „Space Colony”, o nouă colecție marca Louis Vuitton

„A ales să ducă lupta în privat după diagnosticul din 2019 de angiosarcom cardiac, o tumoare malignă rară localizată în inimă”, a explicat familia sa într-o postare pe rețelele de socializare.

Vestea morții designerului i-a șocat pe colegii de breaslă. Modelul Gigi Hadid a transmis în mediul online un mesaj emoționant legat de moartea lui Abloh:

„Am inima frântă de pierderea dragului meu prieten, un prieten al lumii întregi, Virgil Abloh. Era unic. S-a remarcat prin bunătatea și generozitate. Îi făcea pe toți să se simtă speciali. O să-i simțim lipsa, o să fie onorat și celebrat de mine și de toți oamenii și industria modei care au avut norocul să lucreze cu el și să-l cunoască. (…) Mă simt binecuvântată și onorată de fiecare moment. Odihnă ușoară, prieten drag. Este atât de iubit. Ai făcut diferența. Spun acum, cum spuneam mereu ‘Ne vom vedea undeva, curând’.”

Foto – Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter