Sex: Frigiditatea, problema ta sau a lui?

De Lumea Femeilor, pe

Noi, femeile, „ne putem bucura” de două “trăsături caracteristice”: nimfomania şi frigiditatea. Cea dintâi ar fi “de bine”, cea de-a doua ar fi “de rău” – distruge relaţii. Dacă nu-i găseşti leacul…
 

Fii sinceră!

Nici o problemă care poate apărea în cuplu nu este atât de gravă, dacă între voi există comunicare. Trebuie să îi împărtăşeşti partenerului tău atât lucrurile care îţi fac plăcere, cât şi temerile tale vizavi de viaţa sexuală. Problema este că majoritatea femeilor frigide refuză să accepte că sunt astfel. Aşa că răspunde-ţi la câteva întrebări. Îţi place să faci dragoste? Dacă nu, nu îţi place cu actualul tău partener sau nu ai fost niciodată o fană a experienţelor sexuale? Ce nu îţi place? Sau ce îţi creează, mai exact, disconfort în pat? Dacă, răspunzându-ţi la aceste întrebări, realizezi că nu te simţi foarte confortabil când accepţi o invitaţie la pat, înseamnă că suferi de frigiditate.

Comunică!

Poartă o conversaţie cu partenerul tău despre viaţa voastră sexuală. O să fie destul de ciudat să faci asta, mai ales dacă sexul este un subiect tabu între voi. Spune-i că s-ar putea să fii… frigidă şi că vrei să rezolvaţi această problemă împreună. Majoritatea femeilor care o au, consideră că aşa sunt ele şi că nu au ce să facă în sensul ăsta. Dar faptul că eşti o gospodină perfectă nu compensează faptul că eşti rezervată şi nesatisfăcută în pat. Povesteşte-i partenerului tău cum doreşti să înceapă o partidă sexuală, ce ar trebui el să facă şi să spună, dar, cel mai important, spune-i (numai lui) ce te excită. O viaţă sexuală activă te scapă de multe probleme. Surprinzător, marea majoritate sunt de ordin psihologic.

Eşti o femeie frumoasă

Dacă eşti în relaţie de multă vreme, viaţa voastră intimă stă sub un con de umbră. Acelaşi partener, aceleaşi “surprize” la pat, tu… cu aceleaşi prbleme. Ai şi uitat ce femeie frumoasă eşti, cum s-a îndrăgostit partenerul tău de tine şi câţi bărbaţi te curtau înainte să te hotărăşti să te aşezi la casa ta. Frumuseţea, sex-appeal-ul, seducţia sunt arme pe care le ai, dar pe care nu le-ai mai folosit de multă vreme. Încearcă să le ştergi de praf, făcându-i iubitului surprize care îl vor lăsa să înţeleagă că, deşi abia acum, a început să te intereseze viaţa voastră sexuală. Cumpără-ţi o lenjerie sexy, toarnă-i un pahar cu vin şi spune-i (pentru că şi pe el l-ai cam neglijat) că este un bărbat bine şi un amant cum nu mai poate fi altul.

Dăruieşte plăcere…

Există acest mit, conform căruia bărbatul trebuie să cucerească femeia înainte de fiecare act sexual. Dar este greşit. Şi tu poţi lua iniţiativa, deşi sigur îţi este jenă de el, tocmai pentru că te cunoaşte şi s-ar putea să râdă de tină. Dar, gândeşte-te, ce bărbat ar râde, când vine vorba despre un subiect atât de important? Dăruieşe-i plăcere! Îndeplineşte-i dorinţele (chiar şi pe cele cu care nu erai de acord înainte), pentru că zâmbetul lui o să îţi dea poftă de viaţă.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter