Ce înseamnă să fii frigidă şi ce soluţii există

De Mia, pe Ultimul update Sâmbătă, 17 ianuarie 2015, 11:23
Sex

Lipsa dorinţei sexuale, dificultate să ajungi la orgasm, lipsa interesului în orice fel de contact fizic afectuos. Acestea sunt doar câteva din „simptomele” frigidităţii. Află ce înseamnă să fii frigidă şi care sunt soluţiile acestei disfuncţii.

Ce este frigiditatea

Din punct de vedere psihologic, frigiditatea înseamnă inabilitatea unei femei să ajungă la orgasm în timpul actului sexual. Popular, mai înseamnă şi lipsa interesului în contactul fizic de orice fel, lipsa apetitului sexual şi a dorinţelor erotice, lipsa oricărui răspuns la stimulii sexuali. Aparatul genital nu răspunde în niciun fel, aşadar vaginul rămâne uscat, nu există excitare, iar sexul este văzut doar ca o datorie faţă de partener în cele mai multe cazuri.

Cauzele frigidităţii

Mai multe studii efectuate de-a lungul timpului au descoperit cauzele posibile ale acestei disfuncţii sexuale. Pornind de la abuzul sexual în copilărie şi până la societatea în care femeia frigidă a crescut, toate sunt de cele mai multe ori cauze psihologice:
Factorii individuali sunt cei care ţin de propriile credinţe şi valori, de multe ori greşite privind activitatea sexuală, iar din această cauză o femeie poate ajunge să nu mai simtă nimic în faţa stimulilor sexuali. Stresul, oboseala şi starea de sănătate sunt de asemenea factori care pot duce la lipsa apetitului sexual, însă pe termen limitat dacă femeia afectată reuşeşte să îşi dea seama de problema cu care se confruntă. Un alt factor care poate determina frigiditatea este expunerea la prea multă pornografie, ce duce la o imagine de sine foarte proastă, stimă de sine scăzută şi mai departe lipsa dorinţei sexuale.
Citeşte mai multe pe pagina următoare!
Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter