Scrisoarea prin care Charles Baudelaire își anunța amanta că se va sinucide a fost vândută la licitație

De Ioana Tătaru, pe
Scrisoarea poetului Charles Baudelaire, prin care își anunță tentativa de sinucidere, a fost vândută, duminică, la o casă de licitații din Fontainebleau, pentru suma de 234.000 de euro, un preț de 3 ori mai mare decât estimarea inițială, anunță BBC.

Prețul scrisorii a fost estimat între 60.000 și 80.000 de euro

Scisoarea datează din 1945 și îi era adresată amantei sale, Jeanne Duval. Prețul scrisoarii a fost estimat între 60.000 și 80.000 de euro. Documentul face parte acum dintr-o colecție privată franceză: „Când domnișoara Jeanne Lemer vă va înmâna această scrisoare, eu voi fi mort. (…) Mor într-o neliniște îngrozitoare. (…) Mă sinucid pentru că nu mai pot trăi, pentru că oboseala de a adormi și oboseala de a mă trezi îmi sunt insuportabile”, îi scrie poetul amantei Jeanne Duval.

Și alte texte ale lui Baudelaire au fost puse în vânzare

Copleșit de problemele legate de bani și alcool, de faptul că se îndoia de talentul său literar, el s-a înjunghiat fără consecințe grave. Avea 24 de ani și a mai trăit 22 după această tentativă. Alte texte ale lui Baudelaire au fost de asemenea puse în vânzare. Scrisori ale lui Victor Hugo, Barbey d’Aurevilly, Eugène Delacroix, Édouard Manet, care i-au fost adresate poetului s-au aflat în catalogul acestei colecții.

Citește și: „Scaunul cu rotile al lui Stephen Hawking va fi scos la licitație. Este vorba de o sumă uriașă”

„O sticlă de whisky de colecție, vândută la licitație pentru suma record de 1,1 milioane de dolari”

Sursă foto: Shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter