Șase ani de la incendiul din Colectiv. Manifestare în memoria victimelor

De Oana Dinu, pe Ultimul update Vineri, 29 octombrie 2021, 15:56

Sâmbătă, 30 octombrie, se împlinesc șase ani de la incendiul care a avut loc în clubul Colectiv, în urma căruia au murit 65 de persoane. În București va avea loc o manifestare în memoria victimelor.

O manifestare pentru comemorarea victimelor incendiului din clubul Colectiv va avea loc sâmbătă în București. Organizatorii au anunţat că între orele 17.30 şi 19.00, participanţii vor forma un lanţ uman din 4 în 4 metri, pe trotuarul din faţa Curţii de Apel Bucureşti, potrivit Libertatea.

Între orele 19.30 și 20.30, aceştia vor merge în marş pe traseul trotuarul din faţa Curţii de Apel Bucureşti – Splaiul Independenţei – traversarea intersecţiei Str. Halelor/Splaiul Independenţei – trotuarul aferent parcului Unirii – intersecţia Bd. I. C. Brătianu/Bd. Unirii – traversare pe Bd. Unirii (zona Fântâni) – Pod Şerban Vodă – trotuarul de pe Splaiul Unirii – până în dreptul sediului Camerei de Comerţ – trotuarul de pe Str. Bucur – punct final Clubul Colectiv.

Între orele 20.30 şi 22.30 va avea loc o adunare publică la Clubul Colectiv. Brigada Rutieră solicită şoferilor să circule cu prudenţă, să păstreze o distanţă suficientă între maşini, să nu oprească ori să staţioneze decât în locurile special amenajate şi să respecte semnalele şi indicaţiile poliţiştilor rutieri.

Citește și: Colectiv, 4 ani. Totul despre incendiul din clubul Colectiv

Alexander Nanau, regizorul filmului „Colectiv“, a refuzat o medalie din partea președintelui Klaus Iohannis

Premiile Oscar 2021: Filmul „Colectiv”, nominalizat la două categorii

Deținătoarea firmei care instalase artificii în clubul Colectiv, găsită decedată în casă

Ce s-a întâmplat în clubul Colectiv în noaptea de 30 octombrie

Incendiul din clubul Colectiv a avut loc în noaptea de vineri, 30 octombrie 2015, în timpul unui concert al trupei Goodbye to Gravity. Cu ocazia lansării unui nou album, „Mantras of War”, în incinta clubului, situat în fosta hală a fabricii Pionierul, din sectorul 4, se aflau aproximativ 400 de oameni.

O scânteie de la una dintre artificiile pornite în club a aprins buretele pentru antifonare, care învelea un stâlp. Focul s-a răspândit rapid și tavanul a început să ardă în doar câteva secunde. Pentru că nu exista decât o singură ieșire, sute de persoane au fost rănite. 27 de persoane au murit în noaptea tragediei și alte 37 de persoane au murit ulterior, între 1 noiembrie 2015 și 14 martie 2016. În 2017, la doi ani de la tragedie, se stingea din viață și victima cu numărul 65.

Printre cei care au pierit în incendiul de la Colectiv se numără și 4 din cei 5 componenți ai trupei Goodbye to Gravity – Mihai Alexandru, Vlad Țelea, Bogdan Lavinius Enache și Alex Pascu. Solistul Andrei Găluț a fost singurul supraviețuitor din trupă.

Sursă foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter