Tot ce trebuie să știi înainte de o epilare braziliană cu ceară

De Bianca Prangate, pe Ultimul update Joi, 04 august 2022, 11:44

Dacă vrei să scapi de părul din zona intimă, există metode de a face acest lucru pentru toate gusturile – lamă, epilator electric, zahăr, laser sau ceară. Multe femei optează pentru cea din urmă variantă, aceasta garantând rezultate optime pentru o perioadă mai lungă de timp și la un preț accesibil.

Cuprins

Dacă însă n-ai apelat până acum la ceară pentru părul din zona intimă, este posibil să ai temeri și întrebări – și chiar dacă ai apelat, probabil mai sunt anumite aspecte care îți sunt neclare. Cum trebuie să te pregătești, cât de lung trebuie să fie părul, cât persistă rezultatele? Toate acestea sunt întrebări pe care ți le-ai pus probabil dacă ai luat în considerare posibilitatea de a te epila cu ceară în zona intimă sau dacă chiar ai făcut acest lucru. Cei de la Cosmopolitan au cerut ajutorul experților de la European Wax Center, pentru a găsi răspunsul la toate.

Cum trebuie să te pregătești înainte de a merge la epilare braziliană cu ceară

Cu cel puțin o zi înainte de a merge la epilat, ai grijă să exfoliezi zona bine. Poți alege un exfoliant cu particule ușor abrazive sau unul chimic potrivit pentru zona sensibilă a bikinilor. În acest fel, firele de păr crescute sub piele sunt scoase la suprafață, pentru a putea fi smulse cu succes. În plus, dacă ești mai sensibilă sau dacă e prima dată când mergi la epilat cu ceară și ți-e teamă, poți lua cu o oră înainte o aspirină sau un ibuprofen, pentru a nu resimți durerea prea tare.

Cât de lung trebuie să fie firul de păr pentru a avea efect epilarea

Firul de păr trebuie să aibă cel puțin 6 milimetri lungime pentru a putea fi îndepărtat cum trebuie – adică să fie cel puțin la fel de lung cât un bob de orez. Desigur, va trebui să ai ceva răbdare pentru a aștepta să ajungă în acel punct – și va fi greu, mai ales dacă ești obișnuită să te razi cu lama. Dar amintește-ți că toată așteptarea îți va fi răsplătită pe măsură, pentru că părul smuls cu ceară crește mult mai greu și mai rar decât cel ras cu lama.

Doare, dar doare doar pentru o secundă

Într-adevăr, epilarea cu ceară doare. Partea bună este că doare doar pentru o secundă, în momentul în care esteticiana trage cu grijă de bucata de ceară pentru a îndepărta firele de păr. Dacă încerci să expiri și să te gândești la ceva frumos exact în acel moment, durerea va fi puțin mai suportabilă. Este însă posibil să fii mai sensibilă și să te deranjeze temperatura cerii topite – în acest caz, poți să rogi esteticiana să aștepte puțin mai mult până se răcește ceara.

Esteticienele nu te judecă

Poate ești mai pudică și nu te simți confortabil cu ideea de a te dezbrăca în fața unei femei pe care nu o cunoști, care urmează să se apropie de zona ta cea mai intimă. Însă esteticienele epilează zilnic atâtea cliente, încât nu le pasă. Atâta timp cât igiena ta intimă este corespunzătoare (așa cum ar trebui să fie zilnic) și nu suferi de nicio boală, infecție sau micoză (iar dacă suferi, îndreaptă-te spre ginecolog, nu spre salon), nu ai de ce să îți faci griji.

Pielea se va înroși și va rămâne o vreme așa

Imediat după o sesiune de epilare braziliană cu ceară, pielea se înroșește. Această iritație ușoară poate dura, dacă ești foarte norocoasă, câteva minute. De obicei durează însă câteva ore. În cazul în care eși mai sensibilă, așteaptă-te să ai pielea înroșită chiar și două zile. În acest interval, caută să porți lenjerie din bumbac 100%, să eviți mersul la piscină sau la mare și să folosești produse de igienă intimă cu formulă blândă.

Cât te vei bucura de rezultatele epilării braziliene cu ceară

Timpul în care te vei bucura de o piele fină variază de la o persoană la alta. Dacă părul tău are firul gros și crește des, așteaptă-te ca după o săptămână să vezi că apar fire noi. Dacă ai părul mai fin, rezultatele pot dura până la patru săptămâni – în cazuri cu adevărat norocoase, chiar mai mult. Când te epilezi în mod constant cu ceară, începi să observi că firele de păr devin tot mai fine și slabe și că nu mai cresc atât de des.

Sursa foto – 123rf.com

Citește și: Cum arată tânăra care folosește lama de ras pentru părul de pe față

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter