Reacția unui model după ce a fost criticată pentru că a pozat neepilată

De Amelia Matei, pe Ultimul update Marți, 10 octombrie 2017, 17:05
Arvida Bystrom, un fotomodel suedez în vârstă de 26 de ani, a fost aspru criticată și chiar a primit amenințări cu moartea, după ce a apărut neepilată într-o campanie publicitară a unui brand celebru de articole sportive.

Campania publicitară a stârnit adevărate dispute pe rețelele de socializare între cei care o susțin pe Arvida și cei care o consideră dezgustătoare.

Un bărbat a numit-o „maimuță”, un altul i-a scris că „este cea mai dezgustătoare femeie pe care a văzut-o vreodată”, în timp ce altcineva i-a urat succes în a-și găsi un iubit, insistând că va avea nevoie de noroc pentru ca o persoană de sex opus să își dorească să aibă o relație cu ea.

În ciuda faptului că majoritatea comentariilor sunt negative, Arvida are totuși și un număr de susținători care o încurajează în demersul ei în lupta cu stereotipurile feminine. „Îți mulțumesc pentru faptul că îți arăți cu atât de multă încredere părul de pe corp. Mi-aș dori să am și eu la fel de mult curaj”, „Nu ești urâtă pentru că nu ai păr. Idealurile de frumusețe sunt o tâmpenie” sau „De ce nu îi dați unfollow dacă nu vă place? Eu una o respect”, sunt câteva dintre mesajele pe care modelul suedez le-a primit pe pagina sa de Instagram.

Deși Arvida Bystrom este obișnuită să primească zilnic o mulțime de comentarii în care este jignită sau amenințată din cauza faptului că postează fotografii în care apare neepilată, ea a decis să le răspundă celor care au criticat-o printr-un mesaj postat pe Instagram.

„Eu, o persoană capabilă, albă, cu un corp proporţionat, având ca singur element neconform, părul de pe picioare, am primit ameninţări cu moartea şi promisiunea de a fi violată. Nu vreau să îmi imaginez cum se descurcă un om obișnuit cu o astfel de presiune, dacă îmi e foarte greu și mie care sunt într-un fel privilegiată. Oamenii din jur nu te lasă să exiști pur și simplu. Vă iubesc şi vă rog să vă reamintiţi că fiecare trăieşte propria experienţă în rolul de om”, a scris ea pe rețeaua de socializare.

Citește și – Foto: O bloggeriță nu s-a epilat timp de un an pentru a promova naturalețea

Citește și – Și-a transformat corpul într-o operă de artă, după ce a fost batjocorită din cauza bolii de care suferă

Foto – captură Youtube

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter