8 adevăruri despre rolul de mamă pe care nimeni nu ți le spune

De Unica.ro, pe
Oricât de mult te-ai pregăti pentru momentul în care vei deveni mamă, acest nou rol din viața ta va veni întotdeauna și cu fel de fel de surprize. Pe lângă dragostea necondiționată față de copilul tău, maternitatea înseamnă multe alte emoții. Există 8 adevăruri despre rolul de mamă pe care nimeni nu ți le spune, dar pe care orice viitoare mămică ar trebui să le cunoască. 

Rolul de mamă nu este, cu siguranță, unul ușor, mai ales atunci când ești la primul copil. Multe dintre lucrurile pe care le-ai gândit înainte, în realitate nu se vor mai aplica. Dacă încă nu ai aflat la ce trebuie să te aștepți după ce vine pe lume bebelușul tău, iată 8 adevăruri despre care nu ți se prea vorbește, potrivit Brightside.

Citește numărul de septembrie al revistei Unica

8 adevăruri despre rolul de mamă pe care nimeni nu ți le spune

  1. Alăptatul poate fi uneori o misiune dificilă. Chiar dacă pare cel mai natural lucru, uneori acest proces nu este deloc unul simplu. Te poți confrunta cu mai multe probleme, cum ar fi lipsa laptelui sau chiar anumite afecțiuni, cum ar fi mastita.
  2. Nu o să-ți mai pese de modul în care arăți. Înainte să faci copii nu-ți poți imagina că puțină vomă pe hainele tale nu o să te deranjeze prea mult sau că cinci minute pentru un duș îți vor ajunge. Lucrurile se schimbă însă atunci când ești în rolul de mamă. Ei bine, când nu o să mai poți să bei nici măcar o cafea în liniște, nu vei dori să-ți petreci puținele momente libere în oglindă.
  3. Vei pune foarte multă presiune pe tine. Vei dori să faci lucrurile perfect, dar nu îți va ieși întotdeauna și atunci vei simți vinovăție și o stare depresivă. Vor fi zile și bune și rele. Ar fi bine să te bucuri de fiecare moment.
  4. Toți din jur vor avea o părere despre cum să-ți crești copilul. Vei realiza destul de repede că nimic nu te va enerva mai rău decât să nu îți fie validat rolul de mamă. Nimeni nu va rata ocazia să-ți dea un sfat. Și orice poate deveni un subiect: cum să-l îmbraci, ce să-i dai să mănânce, cum să-l speli. Absolut orice, până la cele mai intime detalii. Nimeni nu va înțelege că doar tu știi cel mai bine care sunt nevoile copilului tău.
  5. Va trebui să spui NU, când alții vor spune DA. Fie că îți place sau nu, acesta este unul dintre cele 8 adevăruri despre rolul de mamă pe care nimeni nu ți le spune. Pregătește-te să fii cea mai strictă persoană din viața copilului tău. Când cei apropiați se vor lăsa copleșiți de emoții și vor încerca să-l răsfețe peste măsură, tu va trebui să impui limite și să controlezi situația. Specialiștii spun că n-ar trebui să-l lași să crească cu ideea că toată lumea se învârte în jurul lui.
  6. Relația cu partenerul tău se va schimba. Îl vei urî că poate dormi liniștit în timp ce tu vei fi nevoită să te trezești la 4 dimineața pentru a alăpta. Dar îți vei reveni când îți va demonstra ce tătic grijuliu este. Veți trece la un alt nivel al relației atunci când va trebui să împărțiți responsabilitatea creșterii unui copil. Veți fi mai uniți. Te vei topi atunci când îi vei vedea cum se joacă împreună, chiar dacă tot tu va trebui să-l adormi și este plin de energie.
  7. Nu este întotdeauna ușor să alegi marca de scutece potrivite. Chiar dacă nu vei mai fi nevoită să speli de mână, cum făceau femeile altădată, vei fi surprinsă să constați că alegerea scutecelor de unică folosință potrivite pentru bebelușul tău poate fi dificilă. În plus, nu te pot proteja 100% de mici surprize, exact atunci când abia l-ai îmbrăcat în cele mai frumoase haine.
  8. Copilul tău nu va înceta să te surprindă. Comportamentul lui nu este deloc previzibil, oricât de bine crezi că-l cunoști. Într-o zi poate fi extrem de cuminte, în alta este posibil să nu mănânce sau să plângă de parcă ar fi văzut un film dramatic. Când cresc devin și mai creativi. Resursele de a face lucruri la care nu te-ai fi gândit niciodată pot fi inepuizabile.

Sursă foto: Shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter