Rețeta originală de pandișpan pufos a Sandei Marin

De Raluca Vițu, pe

Vă mai aduceți aminte de pandișpanul pufos și delicios pe care vi-l pregăteau bunicile și mamele în copilărie? Pandișpanul este unul dintre cele mai gustoase și ușor de preparat deserturi și poate fi combinat cu fel de fel de dulcețuri, creme, glazuri, fructe sau chiar cu diverse sortimente de înghețată.

Pandișpanul se numără printre deserturile pe care le poate pregăti oricine, chiar și cei mai puțini experimentați în arta gătitului. O rețetă clasică de pandișpan pufos, cu care nu veți da greș, este cea a celebrei doamne a bucătăriei românești Sana Marin. Această rețetă este ideală și ușor de reținut deoarece urmează un principiu culinar ușor de reținut – cantitățile tuturor ingredientelor sunt egale.

Citeşte şi: Cum prepari cea mai bună dulceața de cireșe. Rețeta Sandei Marin

Iată rețeta Sandei Marin de pandișpan pufos și nemaipomenit de gustos:

Ingrediente:

  • 6 ouă
  • 6 linguri zahăr vanilat
  • 6 linguri făină
  • unt pentru uns forma

Mod de preparare:

Se bat bine de tot ouăle întregi cu zahărul vanilat, până capătă o textură cremoasă, iar volumul lor a crescut de 2 — 3 ori. Se adaugă făina și se amestecă până când compoziția devine omogenă. Se toarnă compoziția într-o formă unsă cu unt şi tapetată cu hârtie şi se coace la foc potrivit, timp de o oră.

Un alt mod de preparare al pandișpanului:

Ingredientele și cantitățile rămân aceleași.

Citește gratuit ediția de iunie a revistei Unica. O găsești AICI

Albuşurile se bat spumă. Se adaugă zahărul vanilat şi se bate bine, astfel încât albuşul să se întărească ca pentru bezele. Apoi, se amestecă ușor gălbenuşurile cu albuşul și făina până când totul devine omogen. Se unge o formă bine cu unt, se presară făina, se toarnă compoziția şi se coace o oră la foc potrivit.

Poftă bună!

sursa foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter