Paste Piccata cu pui

De Ebucataria.ro, pe Ultimul update Miercuri, 02 decembrie 2020, 15:42

La origine, piccata se referă la felii de carne (de obicei pui sau peşte) sotate, cărora li se alătură un sos cu lămâie, unt şi verdeţuri.
Apoi reţeta a evoluat în diverse feluri, astfel că în zilele noastre la sos se mai adaugă capere şi vin, precum şi paste, orez sau mămăligă. Varianta pe care am încercat-o eu e cu pui şi paste, după cum bine zice şi numele.

Ingrediente (pentru 2 porţii)

* 250 g paste (eu am folosit penne)
* 4-5 felii de piept de pui
* 1 lingură şi jumătate de unt
* 4 căţei de usturoi
* 1 ceapă mică
* 1 legătură de pătrunjel verde
* 3 linguri de capere
* 1 cană de fond de pui
* 1 jumătate de cană de vin alb, sec
* 1 lingură de parmezan ras
* zeama de la o jumătate de lămâie

Reţetă

Mai întâi am pregătit toate cele. Am tocat mărunt pătrunjelul şi ceapa, am zdrobit usturoiul. Puiul l-am tăiat în bucăţi mici.Caperele le-am zdrobit într-un castron.Mai întâi, am pus la fiert apa pentru paste. Când a dat în clocot, am adăugat pennele şi le-am lăsat 9 minute. În acest timp, am topit o lingură de unt într-o tigaieAm pus bucăţile de pui şi le-am lăsat până s-au rumenit.Apoi le-am scos pe-o farfurie. În locul lor, am pus ceapa şi usturoiul.După vreo 2 minute, când s-au călit, am pus vinul. Reţeta spune să pun nişte făină, însă nu sunt un fan al făinii prăjite în grăsime, aşa că am sărit acest pas. Să aveţi grijă când puneţi vinul, probabil că se va aprinde – dar nu-i bai, se stinge singur în câteva secunde. Totuşi, dacă aveţi hotă deasupra aragazului, poate e mai bine să daţi tigaia un pic deoparte, până se stinge.Am pus apoi fondul de pui şi zeama de lămâie.După care am pus caperele zdrobite şi pătrunjelul (nu tot, am lăsat o linguriţă deoparte)Am lăsat să dea în foc, am lăsat să scadă un pic, apoi am pus şi cealaltă jumătate de lingură de unt.Când s-a topit, am adăugat din nou puiul în tigaie. Am amestecat 2 minute şi gata, ăsta a fost sosul.Între timp pastele au fost gata, le-am scurs bine de apă.Apoi am turnat sosul peste ele şi le-am amestecat bine.Pe farfurie, am presărat peste paste restul de pătrunjel şi parmezanul.Poftă bună 🙂

Paste Piccata cu pui

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter