Oana Cuzino – cum să pregătești dovleacul pentru a obține preparate sănătoase și delicioase

De Oana Savin, pe Ultimul update Vineri, 10 februarie 2023, 15:01

Dovleacul este un fruct bogat în vitamine și substanțe nutritive, benefice pentru sănătate. Oana Cuzino a împărtășit cu urmăritorii ei de pe rețelele de socializare două metode în care poate fi gătit acest fruct pentru a obține preparate sănătoase și delicioase.

Se prepară ușor, la cuptor, iar rezultatul este unul pe gustul tuturor.

Oana Cuzino: Dovleac la cuptor, un desert sănătos și gustos

„Îţi place dovleacul la cuptor? Ți-am pregătit două rețete dietetice, delicioase cu dovleac la cuptor – un aperitiv și un desert”, a scris Oana Cuzino pe Instagram.

Medicul a precizat că a descoperit această rețetă, fiind sătulă de aceeași plăcintă cu dovleac pe care a mai făcut-o de nenumărate ori.

„Dacă n-ai testat deja varianta aceasta, îți recomand călduros să pui peste dovleac puțin zahăr brun și niște scorțișoară. De fapt, de această dată am ales să amestec zahărul cu scorţişoară, cuişoare şi un pic de ghimbir, iar apoi am tăvălit feliile prin amestec”, a spus Oana Cuzino despre modul în care pregătește dovleacul la cuptor.

Citește și: Dr Oana Cuzino: Adevărul despre îndulcitori

Citește și: Dr. Oana Cuzino: Dulcele, un pericol pentru sănătate

Rețetă de aperitiv dietetic: Dovleac la cuptor sărat, cu brânză şi condimente

Oana Cuzino le recomandă oamenilor să încerce această rețetă de aperitiv dietetic cu dovleac copt, care reprezintă o opțiune delicioasă de a găti acest fruct.

„Am ales cel mai mic dovleac plăcintar pe care l-am găsit. Alte soiuri de dovleac, chiar dacă sunt arătoase, nu sunt potrivite pentru gătit! L-am spălat, l-am curăţat de seminte şi l-am tăiat în felii. Pentru versiunea sărată am păstrat feliile rotunde, pe care le-am preparat ca pe niste bruschette: am pus peste ele un amestec de brânză, condimente (cimbru, piper, paprika şi praf de usturoi) şi ulei de măsline. Poți folosi orice fel de brânză care se topește, în funcție de ce ai la îndemână sau ce preferi în mod special”, a precizat medicul pe site-ul ei, doc.ro.

Citește și: Oana Cuzino, rețeta celui mai gustos și sănătos desert: Mere coapte umplute cu nuci, miere și scorțișoară

Citește și: Elwira Petre, desertul copilăriei: „Bunica ne răsfăța cu ele”

Cât se ține dovleacul la cuptor

Dacă vă hotărâți să încercați aceste rețete cu dovleac copt, trebuie să știți și timpii de coacere.

„Am încălzit cuptorul la 180 de grade Celsius şi am pus tava cu ambele sortimente de dovleac. V-am spus deja că alesesem un dovleac mic, așa că au încăput împreună. Dar fiți fără grijă, nici așa nu se amestecă aromele. După 15 minute am verificat și încă nu erau gata. Feliile dulci au fost gata după 25 de minute, iar cele sărate după 30 de minute. Întotdeauna depinde și de cuptor, așa că cel mai bine este să verifici din când în când dacă dovleacul a devenit suficient de moale pentru a fi mâncat, fără să se fi ars pe margini”, a explicat Oana Cuzino.

Sursă foto: Profimedia, Instagram

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter