Inimă de ciocolată

De Lumea Femeilor, pe

timp de preparare: 50 min.

Ingrediente pentru 6 persoane

►250 g făină
►120 g unt
►1 ou
►300 g frişcă dulce
►150 ml lapte
►12 g gelatină foi
►50 g zahăr tos
►300 g ciocolată amară
►100 g frişcă dulce

Mod de preparare

1. Se face un aluat din făină, unt, 1 ou şi puţină sare. Se lasă să se odihnească 30 minute.
2. Apoi se întinde o foaie cu care se căptuşeşte o formă de inimă unsă cu unt. Se înlătură surplusul de aluat, se înţeapă şi se coace 15 minute.
3. După ce s-a răcit, se umple inima cu frişcă amestecată cu gelatină înmuiată în lapte rece.
4. Se rupe ciocolata în bucăţi şi se topeşte în bain-marie, după care se adaugă frişca.
5. Se toarnă deasupra şi se decorează cu inimioare.

Trucul nostru

Inimioarele pentru decor le obţii din aluatul rămas de la prepararea inimii. Se întinde o foaie nu prea groasă şi se decupează inimioare, pe care le coci la foc potrivit.
Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter