►250 g făină ►120 g unt ►1 ou ►300 g frişcă dulce ►150 ml lapte ►12 g gelatină foi ►50 g zahăr tos ►300 g ciocolată amară ►100 g frişcă dulce
Mod de preparare
1. Se face un aluat din făină, unt, 1 ou şi puţină sare. Se lasă să se odihnească 30 minute. 2. Apoi se întinde o foaie cu care se căptuşeşte o formă de inimă unsă cu unt. Se înlătură surplusul de aluat, se înţeapă şi se coace 15 minute. 3. După ce s-a răcit, se umple inima cu frişcă amestecată cu gelatină înmuiată în lapte rece. 4. Se rupe ciocolata în bucăţi şi se topeşte în bain-marie, după care se adaugă frişca. 5. Se toarnă deasupra şi se decorează cu inimioare.
Trucul nostru
Inimioarele pentru decor le obţii din aluatul rămas de la prepararea inimii. Se întinde o foaie nu prea groasă şi se decupează inimioare, pe care le coci la foc potrivit.
Foto: Shutterstock