Creveţi Alfredo

De Unica.ro, pe

Ştim că numele de Alfredo este foarte cunoscut şi într-adevăr denumirea sa vine de la celebra reţetă de paste fettuccine cu sos Alfredo, un sos alb, simplu de realizat.

Ingrediente:

300 – 400 g de creveţi decorticaţi, medii sau mici (dupa gust)
500 g de paste fettuccine (orice tip de paste poate fi folosit, cât timp sunt albe)
2 linguri de ulei de măsline
¾ cană de unt
1 cană şi jumătate de smântână (de preferinţă degresată)
1 cană şi jumătate de parmezan
3 linguri de fulgi de piper roşu pisaţi
3 – 4 căţei mici de usturoi pisaţi (ajustaţi după gust)
sare şi piper
Piper Cayenne
Nucşoară
1/2 cană de pătrunjel tocat mărunt

Mod de preparare:

Puneţi apă la fiert într-o oală. Adăugaţi o lingură de sare şi una de ulei ca să nu se lipească pastele. Când fierbe, puneţi pastele şi amestecaţi din când în când. Pastele trebuie să fiarbă aproximativ 10 minute ca să fie al dente.

În timp ce fierb pastele, prăjiţi creveţii dezgheţaţi şi decorticaţi într-o tigaie. Adăugaţi doi dintre căţeii de usturoi pisaţi, jumătate din piperul roşu, puţin piper, sare, cayenne şi puţină nucşoară. Când creveţii devin rozalii, luaţi-i de pe foc.  

Puneţi unt într-o tigaie, la foc mic şi lăsaţi-l să se topească la un loc cu restul de usturoi pisat. După ce s-a topit amestecaţi-l cu smântâna şi cu o cană de parmesan. Amestecaţi bine, adăugaţi restul de piper roşu, puneţi sare şi piper după gust. Luaţi de pe foc şi puneţi creveţii peste.

Când sunt gata pastele, amestecaţi-le cu creveţii Alfredo şi puneţi parmezanul rămas deasupra.

Sugestii:

Aceasta este o reteţă de bază pentru creveţi Alfredo. O puteţi elabora în multe feluri. De pildă puteţi folosi creveţi marinaţi.

Sursa: Shrimp Alfredo

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter