3 reţete delicioase şi dietetice propuse de Florin Neby!

De Unica.ro, pe

Florin Neby, maestru emerit în sport, îţi propune astăzi trei reţete delicioase, reinterpretate în aşa fel încât să fie şi sănătoase, şi dietetice! Cui îi e poftă de chifteluţe light?

Reţetă dietetică: Chifteluţe sănătoase

Atunci când vine vorba de chifteluţe, ne gândim la un amestec de cărnuri şi eventual câteva legume, prăjite în mult ulei, iar asta nu sună tocmai sănătos!Eu m-am gândit la o variantă mult mai “light” a acestui preparat,  pe care sper să o încercaţi şi să vă placă!

Ingredientele şi modul de preparare pentru acest fel de mâncare sunt următoarele:
– puiul îl lăsăm să fiarbă, iar după acest proces de fierbere, alături de bucăţi de usturoi, se pune în maşina de tocat.
– ardeiul, dovlecelul, ceapa verde se taie în bucăţi mici, iar toate aceste alimente (inclusiv puiul şi usturoiul tocat) le punem într-un bol şi adăugăm peste ele două ouă crude pentru a crea o compoziţie, pe care înainte să o pun la cuptor folosesc ulei de măsline pentru a reuşi să fac formele.Se lasă în cuptor aproximativ o oră la o temperatură de 120-130 de grade.
3 reţete delicioase şi dietetice propuse de Florin Neby!

Mic dejun pentru campioni cu o reţetă dietetică

Avem ouă făcute la foc mic, sub care găsim un pat de morcov şi brânză date pe răzătoare, condimentate cu oregano şi coriandru.
Am pus lângă roşii şi castraveţi şi un sos tzatziki stropit cu lămâie, pe care l-am amestecat cu foarte puţin sos de roşii şi l-am pus pe o foaie de varză!
3 reţete delicioase şi dietetice propuse de Florin Neby!

Creveţi a la Neby

Componentele principale sunt creveţi fierti, roşii medii, castraveţi cruzi, frunze de praz, 6 bucăţele dintr-un cartof fiert. Dressing: ulei de sâmburi de struguri, lămâie, usturoi. Toate se călesc la foc mic, preţ de 4 minute.
Vreau să menţionez că această masa am servit-o după antrenament. Adică singurul moment în care îmi permit să asociez (grăsimile) creveţi şi (carbohidraţii cu absorbţie medie) cartofi. Atenţie deci când vă propuneţi să mâncaţi!
Care din aceste trei reţete sănătoase şi dietetice este preferata ta?
3 reţete delicioase şi dietetice propuse de Florin Neby!
IATA CE CREDE NEBY DESPRE PAINE! AFLA DACA E SANATOASA SAU NU!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter