Secret de scriitoare. Cum a ajuns J.K. Rowling scriitoare multimilionară

Unele dintre cele mai impresionante succese literare ale ultimelor două decenii aparțin unor scriitoare britanice: J.K. Rowling, E.L. James, Sophie Kinsella, Amanda Hodgkinson. Din mame ocupate au devenit autoare ale unor cărți de succes mondial, vândute în multe milioane de exemplare? Să vedem care le sunt secretele
Dupa ce ea a umplut cateva mii de pagini cu aventurile ucenicului vrajitor Harry Potter, serie care s-a vandut in peste 400.000 de exemplare, a fost randul presei sa verse rauri de cerneala pentru a-i comenta succesul. J.K. Rowling, acum una dintre cele mai bogate femei din lume, n-a fost atinsa de la inceput de aripa succesului. Inceputurile carierei sale sunt modeste, iar lucrul la primul volum al seriei Harry Potter a durat vreo cinci ani.
Ideea cartii i-a venit in tren, intr-o zi ploioasa din 1990. Tot atunci a pus pe hartie primele randuri…si a continuat sa scrie, cu intreruperi, cinci ani. Intre timp a lasat in urma o casatorie si un divort dificil de jurnalistul portughez de televiziune Jorge Arantes si a devenit somera, avand de crescut o fiica, Jessica Isabel, nascuta in 1992. Primul volum n-a fost usor de scris, Rowling a trecut printr-o depresie cumplita, pentru ca nu vedea nici o solutie pentru viitorul ei.
Citeşte mai multe despre J.K. Rowling şi alte scriitoare de succes pe Viva.ro
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter