Carieră: Ce faci dacă rămâi fără job?

De Lumea Femeilor, pe

Prima reacţie, când afli că ţi-ai pierdut slujba, este să îţi pierzi şi capul şi să te alarmezi. Noi te sfătuim să îţi păstrezi calmul şi să începi deja să te gândeşti la o soluţie
Nici un angajator nu vrea să aibă de-a face cu o persoană disperată, furioasă pe sistem şi cu multe probleme acasă. Primul pas către un nou job este să te linişteşti şi să ai o atitudine relaxată

Nu lăsa datoriile să se strângă

O dată ce ţi-ai găsit o slujbă, este timpul să te ocupi de datoriile făcute în perioada în care ai fost şomeră. Deşi te bucuri că ai depăşit momentul de criză, ai face bine să nu revii la vechiul stil de viaţă. Menţine ritmul “de urgenţă” pentru o vreme, până când îţi plăteşti datoriile. Mai pot apărea situaţii similare cu cea din care tocmai ai ieşit, aşa că nu ai nevoie să îţi spunem că obligaţiile şi creditele trebuie achitate. Iar dacă noul loc de muncă este mai bine plătit, poţi face şi câteva economii.

Caută-ţi un nou job

Poţi folosi timpul pe care îl petreceai la vechea slujbă căutându-ţi o slujbă nouă. Dacă îţi dedici şase ore pe zi pentru a cerceta piaţa, sunt mari şanse să găseşti destul de repede un loc de muncă plătit similar. Poţi căuta şi în alte domenii decât cel pentru care eşti pregătită. Poate chiar ţi-ar face bine o schimbare, dată fiind ultima experienţă, nu foarte plăcută. Luptă cu toate armele, depune C.V.-uri atât la sediile companiilor, cât şi pe internet.

Câţi bani ai?

În primul rând, trebuie să îţi examinezi finanţele, bugetul de urgenţă şi economiile. Fă-ţi un nou buget şi eşalonează-l pe o perioadă cât mai lungă. Nu poţi şti cât de repede vei obţine o slujbă nouă, aşa că fii precaută. Începe prin a “strânge cureaua”: fă economii la ieşiri, la abonamentul telefonului mobil sau la cheltuielile la întreţinere.

Nu te descuraja!

Dacă nu ai găsit nimic interesant în ultima lună şi dacă economiile tale ajung la fundul sacului, ai putea accepta o slujbă cu jumătate de normă. Măcar pentru a-ţi acoperi cheltuielile curente şi pentru a avea cât mai mult timp liber, pe care să îl dedici unei căutări asidue. Nu este nici o ruşine să munceşti, orice ar fi, atât timp cât tu eşti perseverentă în descoperirea unei slujbe pe măsura aşteptărilor tale.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter