Carieră: 3 idei de slujbe pentru adolescenţi

De Lumea Femeilor, pe Ultimul update Vineri, 17 septembrie 2021, 15:29

O dată ce înţeleg noţiunea de responsabilitate, unii adolescenţi aleg să îşi ia viaţa mai în serios. Vor să lucreze, să câştige singuri banii, ba chiar să îşi ajute familia
Nu este un lucru rău, atâta timp cât slujbele cu pricina nu îi solicită mai mult decât este normal.
Deşi, la 14 ani, copilul abia devine adolescent, există multe ţări în care aceasta este vârsta legală pentru muncă. În România, însă, vârsta legală este de 16 ani.

Dădacă

Slujba de bonă este una destul de populară printre joburile cu jumătate de normă. Se pare că adolescenţii se înţeleg destul de bine cu copiii, pentru că sunt toleranţi şi răbdători. Dar mai ales pentru că sunt în perioada în care doresc să demonstreze că pot lucra şi atunci fac toată treabă cu o atenţie sporită.

Asistent social

Probabil că la tine în scară sunt şi câţiva oameni în vârstă. Dacă fiul tău îşi exprimă dorinţa  de a câştiga nişte bani în plus, ai putea să îi aranjezi o slujbă de curierat uşor. Le poate face cumpărăturile “bunicilor” din bloc, de la ziare, la de-ale gurii, drumuri la cizmar sau la croitoreasă. Pentru aceste servicii el va primi câţiva mărunţei, dar la sfârşitul lunii poate aduna o sumă frumuşică.

Administrator de forum

Tinerii sunt mult mai la curent cu tehnologia decât părinţii lor. Probabil că tu nu înţelegi asta prea bine, dar site-urile care au un număr mare de vizitatori pe paginile cu discuţii (forum), au nevoie de cineva care să administreze aceste schimburi de păreri şi să scoată eventualele cuvinte sau expresii nepotrivite. Orice adolescent de peste 16 ani poate face asta! Are nevoie de timp liber, de un calculator şi de acces la internet.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter