Crina Popescu, alpinista – fenomen, pleacă într-o nouă expediţie

De Unica.ro, pe

La doar 16 ani are şapte recorduri mondiale. Crina Popescu, micuţa alpinistă care a uluit lumea prin performanţele sale impresionante, se pregăteşte pentru o nouă provocare la înălţime şi un nou record.
Pe 15 noiembrie, Coco, aşa cum îi spun prietenii, îşi propune ca în doar 40 de zile să urce 5 vârfuri, fiecare mai înalt de 6500 metri.

Expediţia Atacama este o premieră pentru ea şi ar putea deveni şi un prim record în palmaresul unui alpinist român, pentru că nici un alt alpinist român nu a mai realizat o succesiune de ascensiuni de asemenea dificultate.

De altfel, ea este prima alpinistă din lume care a încheiat Circuitul Seven Volcanoes, fiind singura alpinistă din echipa internaţională care a escaladat, pentru prima dată, muntele Sidley, cel mai înalt vulcan din Antarctica.

„Pentru mine, muntele este mediul meu natural, este locul unde mă simt acasă. Tot ce fac eu este din pasiune şi din dorinţa de a cunoaşte munţii planetei şi de a mă cunoaşte şi descoperi pe mine. Vreau să eu îmi depăşesc propriile limitele. Pentru mine, fiecare vârf pe care îl ating este un triumf, aşa cum pentru alţii triumful poate însemna altceva. Cu toţii avem vise, important este să luptăm pentru ele. Cum s-ar spune umf umf până la triumf!”, spune Crina
Popescu.

Coco este un adevărat fenomen. La doar 16 ani, ea a stabilit deja 7 recorduri mondiale de vârstă.

Drumul ei către triumf a început la 6 ani când tatăl său, Ovidiu Popescu, preşedintele Clubului Sportiv Montan Altitudine din Râşnov, a luat-o într-o excursie pe Vârful Omu. La 10 ani, a fost în Alpi, unde a descoperit cu adevărat măreţia şi înălţimea munţilor şi unde a urcat pe primul vârf de peste 4000 m: Dente del Gigante. Apoi, a mers tot mai sus.

„Mai întâi am fost copilul care face lucruri ciudate, la rubrica social, deşi eram componentă a Lotului Naţional (fotbaliştii sunt performeri şi profesionişti de la 10 ani şi din divizia judeţeană).

Apoi, după ce am devenit Maestru al Sportului, am promovat la ştiri şi monden. După trei ani de expediţii şi activitate de performanţă am ajuns şi la rubrica sport a ziarelor, ca reprezentantă a României. Este aşadar o schimbare de percepţie şi o dovadă că, până la urmă, lucrurile îşi găsesc făgaşul” subliniază alpinista.

Componentă a Lotului Naţional de Alpinism al României şi membră a Clubului Sportiv Montan Altitudine, la 14 ani, Crina Popescu a primit titlul de Maestru al Sportului.

Când nu escaladează munţi, Coco este elevă la Colegiul Naţional de informatică „Grigore Moisil” din Braşov. Un liceu bun, unde merge cu plăcere. Spune că, dintre materiile de la şcoală, afară de matematică şi informatică, îi place în special geografia fiindcă este o altă formă de a descoperi lumea. Hărţile sunt pasiunea ei fiindcă o ajută să descopere cu mintea, locuri pe care urmează să le străbată cu piciorul.

Mai nou, Crina face harta lumii din colecţia Triumful Cunoaşterii, pe care şi-a propus să o finalizeze până pleacă în expediţia din Atacama.

Ea crede că fiecare este unic în felul său şi poate să ajungă la triumf, dacă este pasionat, perseverent şi învaţă să depăşească obstacolele.

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter