Psihologie: 5 lucruri pentru care nu trebuie să-ţi ceri scuze

De Diana Zagrean, pe

Toţi oamenii fac greşeli şi nu e nicio ruşine să-ţi asumi deciziile, dar există situaţii pentru care nu ar trebui să-ţi ceri scuze niciodată. Fie că e vorba despre integritatea ta ca persoană, fie că este vorba de mici plăceri vinovate, trebuie să fii mândră de ceea ce eşti. Iată care sunt cele 5 lucruri pentru care nu trebuie să-ţi ceri scuze.
Un desert mare, plin de ciocolată
Psihologie: 5 lucruri pentru care nu trebuie să-ţi ceri scuze

Nu contează nici măcar dacă erai la dietă. Atâta timp cât nu faci un obicei din asta, un desert delicios şi decadent o dată la ceva timp nu face decât să-ţi crească numărul de endorfine şi încrederea în tine. Nu te simţi prost şi nu-ţi cere scuze când îţi faci un moft. În fond, viaţa e scurtă şi ciocolata e dulce.
O aventură de-o noapte
Psihologie: 5 lucruri pentru care nu trebuie să-ţi ceri scuze

În afară de situaţia în care eşti deja într-o relaţie stabilă şi aventura de-o noapte înseamnă, de fapt, că ai înşelat, scuzele nu îşi au rostul. Orice femeie este stăpână pe propriul destin şi mai ales pe propria sexualitate şi dacă ai chef de o aventură, nu ai de ce să îţi ceri scuze nimănui. Cine te judecă, nu merită prietenia ta şi nu ştie să se bucure de viaţă.
Câştigi mai mult ca el
Psihologie: 5 lucruri pentru care nu trebuie să-ţi ceri scuze

Problema bugetului într-un cuplu este, deseori, spinoasă, dar nu trebuie niciodată să te simţi prost dacă ai un salariu bun. Faptul că lucraţi în domenii diferite şi remuneraţia este alta, nu înseamnă că trebuie să te scuzi pentru salariul tău. Nu uita cât ai muncit pentru banii ăia şi cât munceşti lună de lună ca să îi încasezi. Dacă partenerul tău este frustrat de cariera sau de salariul tău, atunci ar trebui să discutaţi mai serios despre relaţia voastră şi viitor.

Citeşti horoscopul
Psihologie: 5 lucruri pentru care nu trebuie să-ţi ceri scuze

Este una dintre plăcerile vinovate şi multă lume râde de oamenii care citesc horoscopul, argumentând că astrele nu ne pot influenţa viţa de zi cu zi. Cu toate astea, dacă te numeri printre oamenii care s-au obişnuit să asculte sau să citească dimineaţa ce i-au prezis astrele, nu trebuie să te ruşinezi. Nu spune nimeni să nu ieşi din casă dacă scorpionii sunt sortiţi accidentelor sau să refuzi o cafea cu tipul drăguţ de la contabilitate pentru că săptămâna asta berbecii au ghinion în dragoste. Atâta timp cât e un obicei simpatic şi nu face rău nimănui, nu ai motive să te scuzi.

Iţi schimbi părerea
Psihologie: 5 lucruri pentru care nu trebuie să-ţi ceri scuze

Nimeni nu işi menţine aceleaşi păreri de-a lungul anilor şi viaţa te modelează prin experienţele ei. Prin urmare, nu trebuie să îţi ceri scuze dacă undeva pe parcurs ai revenit asupra unei păreri şi te-ai răzgândit. Este mult mai greşit să încerci să susţii o părere în care nu mai crezi, doar de frica de a nu fi judecată. Este omeneşte să greşeşti să este la fel de omeneşte să îţi mai schimbi părerea asupra lucrurilor.
Foto: Thinkstockphotos
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter