Află totul despre femeia Săgetător!

De Revista Unica, pe

Crezi în steaua ta norocoasă şi de obicei te ajută. Îţi plac libertatea şi aventura
Mereu vesel, însufleţit de energia debordantă a unui copil, Săgetătorul este un amestec de cunoaştere şi candoare. Oricât de mult ar studia, oricât de multe ar afla despre mersul acestei lumi, nu tocmai perfecte în alcătuirea ei, Săgetătorul îşi păstrează o viziune în esenţă optimistă. El s-a născut cu încrederea că tot ceea ce se întâmplă este spre bine, că suntem iubiţi şi ocrotiţi. Această atitudine este atât de reconfortantă, încât Săgetătorului i se trece cu vederea faptul că are tendinţa de-a rosti adevărul fără menajamente, asemenea copilului din poveste, care-a îndrăznit să exclame că împăratul este gol-puşcă, în timp ce curtenii păstrau cu toţii o tăcere diplomatică în faţa adevărului jenant. Pentru Săgetător, a căuta şi a spune adevărul este o nevoie primară, la fel ca nevoia păsărilor de-a migra spre sud în perioada rece. Dacă observaţiile sale n-ar fi cu totul şi cu totul lipsite de răutate, Săgetătorii s-ar putea trezi cu o mulţime de duşmani, dar cine poate păstra supărarea pe ei mai mult de cinci minute?!

De partea dreptăţii

Planeta guvernatoare a zodiei este marele benefic Jupiter, iar unul dintre principalele atribute ale zeităţii cu acelaşi nume constă în protejarea celor lipsiţi de apărare. Este o însuşire pe care o recunoaştem lesne la Săgetătorul gata oricând să sară în apărarea unei persoane neajutorate. Acest simţ al dreptăţii îl face capabil să inspire sentimente nobile şi celor care, fără exemplul Săgetătorului, s-ar mulţumi să stea deoparte şi să comenteze revoltaţi, după  plecarea agresorului, ce s-a întâmplat.
În pofida volubilităţii şi a aerului său copilăros, Săgetătorul emană multă demnitate şi nobleţe. Poate deveni cu uşurinţă un model pentru alţii, deoarece are tendinţa de-a pune în practică ceea ce crede. Îi place să filosofeze şi să discute despre politică şi justiţie.

Alege independenţa

Spirit liber, cu vocaţie de cuceritor, ca toate semnele de foc, Săgetătorului îi place să facă impresie, dar se cabrează când vine vorba despre angajament. Cel care a spus primul că nu poţi fi proprietarul unei fiinţe omeneşti – referindu-se, desigur, la exclusivitatea asupra sentimentelor cuiva, a fost fie Săgetător, fie vreun Vărsător. Nevoia psihologică a Săgetătorului de independenţă şi de a explora nu este prea compatibilă cu convenţiile sociale „burgheze“, în care obligaţiile sunt bătute în cuie. Poate de aceea Săgetătorul are o predilecţie pentru parteneri provenind din medii sau culturi radical diferite de a lui, care sunt de natură de a-i lărgi orizontul şi de a-i oferi posibilitatea de-a învăţa multe lucruri noi.
Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter