(P) Devino propriul tău barista și creează cele mai delicioase cafele de la tine acasă

De Bianca Prangate, pe Ultimul update Joi, 29 aprilie 2021, 14:15
Multe dintre obiceiurile noastre s-au schimbat în pandemie. Dacă înainte eram obișnuiți să ne cumpărăm cafeaua de la cel mai apropiat coffee-shop, acum ne-am adaptat și o preparăm adeseori singuri.

Un studiu de piață realizat de Philips, împreună cu echipa Cult Market Research, arată că în pandemie, 95% dintre consumatori s-au (re)obișnuit să pregătească acasă cafeaua. Totodată, 21% au devenit mai preocupați de ritualul de preparare și consum al cafelei, iar 16% au achiziționat un aparat de preparare a acesteia.

În contextul în care ritualurile de consum ale noastre se schimbă în funcție de vremurile pe care le trăim, iar oamenii tânjesc să fie prezenți în moment, cu o cafea delicioasă în mână, Philips a lansat espressoarele 5400 LatteGo și 4300 LatteGo. Acestea promit o cafea parfumată, din boabe proaspete, pe care să o poți savura și să te bucuri de micile momente.

„La Philips, înțelegem importanța primei cafele servite dimineața”, a explicat Roxana Chiriloi, Coffe Business Marketing Manager la Philips România. „Cunoaștem, de asemenea, și faptul că acea cafea perfectă este diferită pentru fiecare în parte, motiv pentru care am lansat două noi serii de espressoare Full Auto: Philips 5400 LatteGo și 4300 LatteGo si cu sistem clasic de spumare. Nu doar că oferă o cafea personalizată pentru fiecare gust în parte, dar afișajul digital îl face foarte simplu de utilizat. Având ca beneficiu cel mai rapid sistem curațare pentru spumarea laptelui, acest espressor se curăță foarte ușor, într-un timp record de doar 15 secunde”.

Espressor de cafea Philips 5400 LatteGo: cel mai bun prieten pentru momentele când vrei o cafea aromată acasă

(P) Devino propriul tău barista și creează cele mai delicioase cafele de la tine acasă

Dacă o cafea la ibric știe însă oricine să facă, nu același lucru putem spune și despre un latte spumos sau un cappuccino cremos. Cu ajutorul espressorului 5400 LatteGo, de la Philips, poți însă să pregătești 12 varietăți de cafea absolut delicioase: de la un espresso clasic, care te revigorează dimineața, și până la un catifelat latte macchiato.

Revoluționarul espressor de cafea Philips îți permite chiar să creezi patru profiluri de utilizator, bazate pe tăria, temperatura, lungimea cafelei și cantitatea de lapte. Astfel, fiecare membru al familiei va putea pregăti cafeaua perfectă, care se mulează exact pe preferințele sale – și chiar va putea să îi surprindă plăcut pe ceilalți cu o cafea pe gustul lor. De asemenea, display-ul digital, cu pictograme ale băuturilor, este intuitiv și ușor de folosit, chiar și de către membrii familiei care nu sunt cei mai buni prieteni cu tehnologia.

(P) Devino propriul tău barista și creează cele mai delicioase cafele de la tine acasă

Cu o râșniță ceramică durabilă și rezistentă, acest espressor automat îți oferă 12 trepte de măcinare, pentru a descoperi exact care este granularitatea ideală pentru boabele de cafea: mai fină dacă prepari un espresso sau mai grunjoasă dacă vrei să te răsfeți cu un Americano. În plus, dacă vrei o cafea mai puternică, funcția extra shot îți oferă posibilitatea de a consolida cafeaua și a o face mai intensă cu doar o atingere de buton.

Pentru o experiență cu adevărat sublimă, sistemul de lapte LatteGo completează băutura ta preferată cu un strat rafinat de spumă de lapte. Acest sistem amestecă laptele cu aer la viteze mari, înainte să îl adauge în cană la temperatura potrivită și să desăvârșească fin cafeaua preparată. Poți folosi orice tip de lapte, ceea ce înseamnă că nu trebuie să faci compromisuri dacă dieta ta este una vegetariană. Iar partea bună este că sistemul LatteGo conține doar două părți, ceea ce îl face extrem de ușor de curățat – în numai 15 secunde sub jetul de apă, el este ca nou.

Transformă espressorul de cafea Philips 5400 LatteGo într-un ajutor de bucătărie când vrei să savurezi ceva dulce

prajitura cafea

Pentru momentele când vrei să savurezi un desert bun alături de cafeaua ta, poți apela la acest espressor de cafea cu încredere! Cafeaua este un ingredient folosit în multe torturi și prăjituri. Ea potențează aromele puternice de cacao și le face să iasă în evidență cu succes. O rețetă simplă și delicioasă este aceea de prăjitură de cacao cu cremă de cafea.

Iată care sunt ingredientele de care vei avea nevoie:

Blat

  • 6 ouă
  • 160 g zahăr
  • 100 g făină
  • 45 g cacao
  • 30 g cafea măcinată fin
  • 25 ml unt topit
  • 1 praf de sare

Sirop

  • 250 ml cafea îndulcită pregătită în 5400 LatteGo

Cremă

  • 100 ml cafea intensă pregătită în 5400 LatteGo
  • 250 g unt (cel puțin 82% grăsime)
  • 200 g zahăr
  • 4 gălbenușuri proaspete

Prepararea blatului

  1. Se separă gălbenușurile și albușurile.
  2. Albușurile se mixează spumă tare, cu un praf de sare.
  3. Se adaugă zahărul și apa, alternând cu apă.
  4. Se amestecă bine, până se obține o spumă tare, cu aspect lucios.
  5. Separat, gălbenușurile se amestecă cu untul topit. Se încorporează astfel în compoziția de albușuri.
  6. Amestecă făina cu cacao și cafea măcinată. Amestecul astfel obținut se toarnă treptat în cel de ouă și se omogenizează cuajutorul unei spatule.
  7. Blatul se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se coace la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius, timp de 30 de minute sau până când trece testul scobitorii.
  8. Lăsăm blatul la răcit.

Prepararea cremei

  1. Gălbenușurile și zahărul se amestecă cu ajutorul unui mixer, până își dublează volumul.
  2. Se pregătește cafeaua în espressorul de cafea 5400 LatteGo. Când încă este fierbinte, se toarnă o cantitate foarte mică în crema de gălbenușuri și se amestecă.
  3. Restul de cafea se pune într-o oală mică la foc și se adaugă gălbenușurile peste.
  4. Se amestecă până când compoziția se îngroașă, apoi se ia de pe foc și se lasă la răcit.
  5. Untul se mixează până devine cremos, iar peste el se toarnă crema de cafea răcită.

Asamblarea prăjiturii

  1. Odată răcit blatul, se taie în două, pe verticală.
  2. Se însiropează bine cu cafea ambele straturi.
  3. Peste primul blat însiropat se pune jumătate din cantitatea de cremă.
  4. Se așază celălalt blat deasupra, iar la final se glazurează cu restul de cremă, turnat printr-un poș.
  5. Pentru decor, se poate folosi pudră de cacao.
  6. Prăjitura se lasă la frigider câteva ore înainte de a fi servită.

Descoperă mai multe despre espressorul 5400 LatteGo de la Philips pe philips.ro.

Foto: Philips, 123rf.com

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter