Cum afectează infertilitatea viața de cuplu. „Eram foarte stresați, ne-am detașat de gândul că vom avea un copil“

De Dana-Ruxandra Panghe, pe
Statisticile arată că după 35 de ani, șansele ca o femeie să obțină o sarcină natural scad sub 50%. Cuplul pe care ți-l prezentăm în clipul video de mai sus este format din Anicuța și Bogdan, care au devenit părinți după 40 de ani. Află-le povestea!

La cinci ani după ce s-au căsătorit, Anicuța și Bogdan Martin și-au dat seama că ceva era în neregulă. Anicuța nu reușea să rămână însărcinată.  De-a lungul anilor, cuplul a mers la mai mulți doctori ginecologi, dar nici unul nu a reușit să găsească vreo cauză, iar timpul… trecea.

Cei doi erau din ce în ce mai stresați, nu se mai înțelegeau. Așa că au decis să facă o pauză și să se detașeze de gândul că vor avea un copil vreodată. Până când au văzut la televizor un reportaj cu doctorul Andreas Vythoulkas…

 

Analiza care îți spune ce șanse ai să faci un copil

 

La analize, specialistul a descoperit însă că rezerva ovariană a Anicuței era foarte mică (AMH 0,9). Astfel, se diminua și speranța că la puncțiile care urmau să găsească ovocite de calitate.

Însă cuplul a avut norocul ca după mai multe puncții să adune mai multe ovocite, iar la al doilea embriotransfer să obțină o sarcină!

 

Anicuța și Bogdan recunosc că la un moment dat au clacat amândoi. Totuși, pauza pe care au luat-o la momentul respectiv le-a reconsolidat relația.

 

Am fi vrut să dăm de doctorul nostru de la început“, spun cei doi, azi părinții unui băiețel, Luca. Pentru că mulți ani consultaseră doar medici ginecologi, și nu specialiști în fertilizare.

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter