Sophia Loren a renunțat la relația cu Cary Grant de frica unui scandal. De ce se temea actrița

De Simona Tudorache, pe

Sophia Loren a atras privirile multor pretendenți la vremea ei și a fost catalogată drept una una dintre cele mai frumoase actrițe de la Hollywood. Poveștile ei de amor, însă, au fost la fel de dramatice ca oricare dintre rolurile ei din film.

Sophia Loren s-a iubit cu un bărbat cu 20 de ani mai mare decât ea și a avut o aventură cu actorul Cary Grant. În cele din urmă a trebuit să facă o alegere, dar hotărârea nu a fost ușor de luat.

Sophia Loren, abandonată de tată în copilărie

Născută Sophia Villani Scicolone în 1934, vedeta provine dintr-o familie de nobili, diva amintind în autobiografia ei că are dreptul la titlul de marchiză. Legătura cu nobilimea provenea din partea tatălui ei, bărbatul care le-a abandonat pe Loren și pe mama ei – cu care a refuzat să se căsătorească – când actrița era doar un copil.

L-a întâlnit de trei ori în viață și, deși mai târziu a spus că și-a iertat tatăl, nu va uita niciodată modul în care abandonul lui i-a afectat copilăria.

Sophia Loren și Cary Grant, o iubire nebună

În copilărie, Sophia Loren a văzut efectele grave ale celui de-al Doilea Război Mondial asupra Italiei și s-a luptat adesea cu foamea și sărăcia – lucruri pe care nu le-a uitat niciodată, chiar și atunci când a devenit vedetă.

La începutul anilor 1950 se îndrăgostește de actorie și se înscrie la Centro Sperimentale di Cinematografia, Școala națională de film a Italiei. La 16 ani apare în primul ei film ca figurant, apoi obține o serie de roluri minore în filmele italiene din 1951, asta până când este distribuită, în 1954, în primul ei rol de succes.

Prestația din “The Gold of Naples” o împrietenește pe tânăra actriță cu faima. Loren reușește să pună mâna pe un contract de cinci filme cu Paramount Pictures și să se apropie de Cary Grant, cu care are și o aventură. Pe vremea aceea ea avea o relație, iar Grant era căsătorit, dar asta nu i-a oprit, scrie presa străină.

Sophia Loren și Carlo Ponti, o relație cu suișuri și coborâșuri

Sophia Loren și-a cunoscut soțul, producătorul de film Carlo Ponti, în 1950. Ea avea 16 ani, iar el 37.

„A fost dragoste la prima vedere pentru amândoi. Ne-am întâlnit la un concurs de frumusețe la Roma când aveam 16 ani, iar el era în juriu”, a spus ea pentru Sydney Morning Herald în 2019. „Am început să ne vedem, la început ca prieteni, apoi, când aveam 19 ani, a devenit serios. Ne-am iubit cu adevărat”, spunea ea.

Ponti se despărțise de prima sa soție, Giuliana, de ceva vreme, dar cei doi nu divorțaseră.

La 19 ani, Sophia a devenit iubita lui Ponti, după ce câțiva ani l-a văzut ca pe un mentor. Loren crescuse într-o familie destrămată, așa că visa la o viață de familie care să se potrivească convențiilor societății catolice italiene de la acea vreme. „Îmi doream să am o familie legitimă”, spunea Sophia Loren pentru Vanity Fair în 2012. „Un soț legitim, copii, o familie ca oricine altcineva. Simțeam asta din cauza experienței pe care am avut-o cu tatăl meu”.

Cei doi s-au logodit în secret în 1953, dar Ponti nu a putut divorța cu ușurință de prima sa soție în societatea religioasă italiană din anii 1950.

Între timp, farmecul lui Loren atrăsese atenția altui bărbat cu greutate, Cary Grant.

Aventura de la Hollywood

Loren și Cary Grant s-au cunoscut în 1956 când au jucat împreună în “The Pride and the Passio”. Grant a tachinat-o pe Loren și s-a prefăcut că o confundă cu o altă actriță atunci când s-au întâlnit prima oară. Dragostea dintre ei a crescut însă treptat.

Grant era căsătorit cu a treia soție în acel moment și s-a plâns că este nefericit. La acea vreme, Loren era încă încurcată cu Ponti, care nu divorțase de prima sa soție.

Sophia Loren s-a îndrăgostit de Grant, deși era încă implicată într-o relație cu Ponti. El a solicitat-o ca parteneră în filmul din 1958, “The Houseboat” , rolul fiind destinat inițial soției lui de atunci, Betsy Drake.

Grant i-a scris scrisori lui Loren, i-a oferit cadouri și chiar a vrut să se căsătorească cu ea, dar Sophia nu era hotărâtă.

Sophia Loren începe să se teamă de un scandal

Deși l-a descris pe Grant drept un „bărbat minunat”, fermecător, chipeș și romantic, actrița credea că ar exista consecințe majore dacă ar accepta propunerea lui. „Cary era îndrăgostită de mine și dorea să mă căsătoresc cu el, dar asta ar fi însemnat să-l părăsesc pe Carlo și să creez un scandal uriaș”, mărturisea ea. „Presa americană fusese crudă cu Ingrid Bergman când și-a părăsit soțul și mi-a fost teribil de frică de reacția lumii dacă aș fi părăsit Italia”.

Sophia Loren îl alege pe Ponti

Loren numește acea perioadă din viața ei una „traumatizantă”, poate și pentru că a trebuit să facă o alegere: Grant și o viață în SUA, ca actriță la Hollywood, sau Ponti și viața pe care acesta i-o promisese în țara lor natală.

„Știi, a trebuit să fac o alegere”, a spus Sophia pentru Vanity Fair. „Carlo era italian, el aparținea lumii mele… Știam că asta trebuia să fac pentru mine”.

În 1957, Loren și-a încheiat aventura cu Grant și s-a căsătorit cu Ponti, care reușise să divorțeze de prima sa soție, hotărârea fiind luată în Mexic, unde doi avocați i-au înlocuit apoi pe Ponti și Loren pentru a-i căsători prin împuternicire. Din punct de vedere legal, cei doi erau acum soț și soție.

Vaticanul a condamnat căsătoria lor și a numit-o „ilegală”. Ba mai mult, Ponti a fost acuzat de  bigamie. 

Sophia a numit acea zi una dintre cele mai triste din viața ei, iar în următorul deceniu au încercat să se apere de autoritățile italiene, după ce le-au fost aduse acuzații de bigamie. Nu au putut să se mai întoarcă în țara lor natală, pentru că fuseseră exilați neoficial, așa că au petrecut ani trăind în Franța și Elveția. În 1962 au revenit în Italia.

S-a descoperit că mariajul  lor nu era legal, așa că a fost anulat. Astel, Sophia Loren și Carlo Ponti au început să evite ieșirile publice.

Sophia Loren devine soția lui Carlo Ponti

Apoi, în 1965, cei doi au devenit cetățeni francezi și s-au căsătorit în anul următor. Deși Loren nu a îmbăcat niciodată o rochie de mireasă fastuoasă, după mulți ani era fericită. În sfârșit, devenise soția lui Ponti.

În anii următori și-au mai împlinit un vis, au devenit părinții a doi băieții, Carlo Jr, în 1968, și Edoardo, în 1973, și au continuat să lucreze împreună în industria cinematografică. Ea și Ponti au rămas împreună zeci de ani, dar moartea lui, care s-a produs în 2007, a lăsat-o în lacrimi pe Loren. Deși este deschisă cu privire la idila ei cu Grant din anii 1950, dragostea definitorie a vieții ei rămâne Carlo Ponti.

Foto: Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter