Simona Halep a refuzat „găleta cu gheaţă”! Ce alte vedete au respins provocarea

De Geo Berciu, pe

Campania „Ice Bucket Challenge” face furori în întreaga lume, fiind preluată şi de personalităţi din România. Nu toate persoanele publice au acceptat însă provocarea, unele având motive întemeiate.
Ultima pe lista celor care a refuzat să-şi toarne o găleată de gheaţă în cap a fost tenismena Simona Halep. Ea a fost nominalizată de directorul turneului BRD Năstase Ţiriac Trophy, Cosmin Hodor, pentru Ice Bucket Challenge, însă ea a hotărât să nu dea curs provocării. Cel puţin deocamdată. „Mulţumesc, Cosmin Hodor, pentru nominalizarea la #IceBucketChallenge! Îmi cer scuze că nu o pot onora în 24 de ore, dar sunt exact înainte de turneu şi trebuie să am grijă să nu răcesc. Promit să fie primul lucru pe care îl fac după ce termin! Îi provoc pe Dr. Irimia Ştefan, Marcel Pavel, George Cosac, Irina Begu şi Virginia Ruzici!”, este mesajul Simonei Halep postat pe contul ei de Facebook.
Simona Halep a refuzat "găleta cu gheaţă"! Ce alte vedete au respins provocarea

Chiar dacă multe vedete din ţară şi din străinătate au acceptat să-şi toarne găleţi cu apă şi gheaţă în cap în scop caritabil, Oana Zăvoranu a mărturisit că nu va face acest lucru dacă va fi provocată. „Să se ude divele cu găleata! Eu sunt o doamnă! Tocmai mi-am pus extensii, mi-am făcut tratament de păr şi n-am voie timp de şapte zile să mă spăl pe cap. Oricum eu nu mă consider o divă. Mai bine-i dau bani unui copil sărac de pe stradă decât să-mi torn apă în cap”, a declarat Oana Zăvoranu pentru Libertatea.
Simona Halep a refuzat "găleta cu gheaţă"! Ce alte vedete au respins provocarea

Fostul jucător Cristi Chivu a declarat şi el că nu poate da curs provocării de a-şi turna o găleată de gheaţă în cap din cauza unei accidentări suferite la începutul anului 2010, când evolua la Internazionale Milano. „Am primit provocarea Ice Bucket din partea lui Radu Vâlcan! Merci Radu, m-ai băgat în gura lupului! Am doua variante: fie îmi torn o galeată cu gheaţă în cap, fie fac o donaţie. Cum capul meu a fost destul de «primitor» de-a lungul vremii, prefer să aleg a doua variantă. Contravaloarea «ice bucket» este de 100 de dolari. Eu am donat mai mult, şi în numele celor pe care i-aş fi putut nominaliza. Până la urmă, ideea acestei campanii este aceea de a strânge bani, nu? Deci m-am achitat”, a scris Chivu, pe contul său de Facebook.
Simona Halep a refuzat "găleta cu gheaţă"! Ce alte vedete au respins provocarea

Şi în străinătate, campania „Ice Bucket Challenge” are criticii ei. Pamela Anderson a refuzat să se alăture vedetelor care au acceptat „provocarea găleţii cu gheaţă” pentru a strânge bani spre ajutorarea persoanelor bolnave de scleroză laterală amiotrofică, actriţa criticându-i pe iniţiatorii campaniei, întrucât fac teste pe animale pentru găsirea unui tratament.
Simona Halep a refuzat "găleta cu gheaţă"! Ce alte vedete au respins provocarea

Ce este „Ice Bucket Challenge”?

Campania „ALS Ice Bucket Challenge” are scopul de a susţine asociaţia ALS, care luptă contra maladiei Charcot, cunoscută şi ca maladia Lou Gehrig sau scleroza laterală amiotrofică, o boală neurodegenerativă.

Zeci de mii de persoane, celebrităţi şi oameni obişnuiţi, au început, din luna iulie, să-şi arunce câte o găleată cu gheaţă pe cap, să filmeze momentul şi să îl publice pe reţelele de socializare, provocându-i şi pe alţii să facă acelaşi lucru contra unei donaţii de 100 de dolari.
Simona Halep a refuzat "găleta cu gheaţă"! Ce alte vedete au respins provocarea

Scleroza laterală amiotrofică – boala Lou Gehrig – se caracterizează printr-o pierdere progresivă a anumitor celule nervoase ale creierului şi măduvei spinării, denumite neuroni motori, ce comandă muşchii voluntari, care fac posibilă mişcarea. Boala este progresivă, invalidantă, fatală – mersul, vorbitul, mâncatul, înghiţitul şi alte funcţii fundamentale devenind mai dificile cu timpul. Cauzele maladiei sunt necunoscute, însă se ştie că circa 5-10% dintre bolnavi prezintă o formă moştenită a acesteia.
Simona Halep a refuzat "găleta cu gheaţă"! Ce alte vedete au respins provocarea

Printre personalităţile care suferă de această boală se numără şi astrofizicianul britanic Stephen Hawking.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter