Interviu cu Gabriel Cotabiță: ”Am început să percep viața diferit”

De Libertatea pentru femei, pe

Cu o vastă experiență în muzica si cu exigența care îl caracterizeaza, Gabriel Cotabița va contribui la gasirea unor noi talente, în rândul copiilor cu voci frumoase. L-am întrebat despre show-ul de la Kanal D, despre fiicele lui, dar si despre nepoțelul pe care îl are, deoarece a devenit recent si bunic.
Sunteţi jurat într-un show de televiziune pentru copii. E o misiune dificilă?
KIDSing este un show cu copii, dar nu numai pentru ei! Misiunea este dificila doar prin prisma dorinţei mele şi a întregii echipe de a nu fi doar un alt show de televiziune cu copii talentaţi!
Vă daţi seama repede cât de talentata e o persoana, în cazul de faţa, un copil?
În general, în primele 30 de secunde! La copii e puţin mai delicat pentru ca, de multe ori, nu ştiu sa îşi aleaga repertoriul potrivit. Dar, daca am orice îndoieli, îi pot cere sa îmi cânte şi altceva!
Se spune ca sunteţi o persoana exigenta, chiar dura. De la ce credeţi ca a pornit aceasta parere?
Sunt exigent şi cred ca nu fac rau, pentru ca, într-o lume a mediocritaţii, cum e cea care ne înconjoara, daca nu îţi impui nişte criterii minime, nu ai cum sa evoluezi! Trebuie sa fi e cineva care, la un moment dat, sa spuna raspicat: „Tu nu mergi mai departe!”. Se pare ca eu o fac cel mai bine!
În culise s-a întâmplat sa aveţi conflicte cu parinţii?
În culise, nu! Dar am primit diverse admonestari la limita mahalalei pe Facebook. E neplacut, dar firesc. De fiecare data era vorba despre parinţi şi rude ale unor copii a caror singura legatura cu muzica era… dorinţa parinţilor de a fi cântareţi.
Sunteţi parinte, iar pentru ca fiica dv. cea mare, Aela, a devenit mamica, sunteţi si bunic. Va seamana nepoţelul? Îi cântaţi?
Aşa este! Tudor are 6 luni şi pare un baiat grabit sa ia viaţa în piept. Pâna sa semene cu mine, seamana cu mama lui şi cu tatal lui. Deocamdata e în grija parinţilor, care-l învaţa secretele ritmului batut la tobe. Pâna la cântat mai e!
Aveţi trei fete: Aela (31 de ani) si gemenele Eliza si Milena (29 de de ani). V-ar fi placut ca ele sa activeze în lumea artistica?
Uite, ai facut aceeaşi greşeala ca mulţi dintre parinţii concurenţilor. Nu conteaza ce îmi place mie ca parinte! Important este ca orice drum îşi aleg copiii în viaţa, sa fi e unul pe care sa-l parcurga cu pasiune, pentru a se împlini şi a avea parte de bucurii.
Sunteţi mai întâi de toate prieten cu fiicele dv.?
Într-adevar, ele ma socotesc prietenul lor şi sunt mândru de asta.
Dar cu cei doi colegi din juriu, Antonia si Wilmark, va înţelegeţi si din priviri?
Ambii colegi sunt oameni de spectacol şi simt la fel de bine ca şi mine ceea ce se întâmpla pe scena. Iar discuţiile în contradictoriu se rezolva pâna la urma. E un juriu bine alcatuit.
Sunteţi înconjurat numai de femei frumoase, fiicele dv., Antonia… Vă simţiţi norocos?
De Antonia nu as spune ca sunt înconjurat. (zâmbeste) Cu ea, pâna la concursul acesta, nu schimbasem nici doua cuvinte! În rest, da, sunt norocos, am trei fete frumoase si deştepte!
În general vorbind, ce loc ocupa femeile în viaţa dv.?
Despre femei, nu pot vorbi la general! Sunt foarte importante în viaţa mea şi nu cred ca pot face un clasament, atunci când este vorba despre ele! Nu pot vorbi despre aceste fiinţe minunate ca despre o echipa de fotbal.
Urcaţi pe scena mai rar. Simţiţi ca gustul publicului dv. s-a modificat un pic?
Daca facem referire la perioada în care aveam 26 de zile de spectacole pe luna, într-adevar, acum apar mai rar, dar, comparativ cu perioada în care traim, nu e atât de rar. Gustul publicului se modifi ca odata cu evoluţia generala a societaţii, însa eu cred ca am evoluat odata cu ceea ce s-a întâmplat. De aceea am avut şi am în continuare cântece care se difuzeaza atât la radio, cât şi pe TV şi sunt şlagare.
Pregatiți o revenire cu VH2 sau singur?
Trupa VH2 a lansat recent albumul „3”, iar în toamna este foarte posibil sa apara câteva piese noi și solo. De asemenea, se va face o reeditare a dublului CD și a carți biografice „25 de ani de nopți albastre”.
Care a fost cel mai remarcabil lucru care vi s-a întâmplat?
Daca aș povesti despre un singur lucru remarcabil care mi s-ar fi întâmplat în atâta amar de vreme, cred ca ar însemna ca am cam trait degeaba! Însa nu pot sa nu remarc cel mai recent moment, starea de revelație spirituala sub imperiul careia traiesc de ceva vreme și sub influența careia am început sa percep diferit viața.
Ce va place sa faceți în momentele libere?
Important este ca nu ma plictisesc. Filme, carți, plimbari, iubiri! (zâmbeste)
În planurile dv. de viitor ce ar trebui neaparat menționat?
Ca, atâta vreme cât voi fi sanatos și voi avea ce spune, voi fi prezent cu piesele mele!
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter