Nane, unul dintre cei mai cunoscuți artiști, a suferit de burnout: „Nu puteam să mă bucur”

Ultimul update Luni, 21 februarie 2022, 12:04

Nane (30 ani) este unul dintre cei mai cunoscuți și cotați artiști de rap/trap de la noi. Munca asiduă și orele petrecute în studio, pentru a lansa hit după hit, i-au adus artistului nu doar faimă, ci și perioade de burnout și depresie.

Invitat la podcastul produs și găzduit în exclusivitate de canalul de Youtube Happyfish „Aproximativ discuții”, cu Gojira, Ștefan Cherescu, pe numele său real, a vorbit deschis despre episoadele de burnout și depresie prin care a trecut. Originar din Orșova, jud. Mehedinți, artistul a venit în București în 2013. A învățat să fie independent, după ce a făcut parte din Okapi Sound – casa de discuri a lui Grasu XXL și Guess Who – și să muncească foarte mult în studio la piesele sale.

Începusem să merg în fiecare zi la sesiuni, să fac muzică în fiecare zi. Pot să zic că pentru prima oară am simțit poate burnout-ul, deși nu știam ce e. Ar fi trebuit să mă bucur de toate lucrurile care se întâmplau atunci, dar se întâmplau atât de multe lucruri în viața personală încât nu puteam să mă bucur”, a povestit artistul la podcast.

Și-a dorit să facă meserie „peste medie”

Cântărețul de rap/trap e convins că oamenii care muncesc în ritmul lui poate nu vor să recunoască uneori că suferă de burnout, mai ales că are și o conotație negativă, de care se ferește toată lumea. 

Conotația pozitivă e că muncești foarte mult, poate mai mult decât e normal ca să faci lucruri care-ți plac, dispare noțiunea timpului, adică nu mai ții cont cât investești și îți dorești să faci lucruri peste medie. Eu cred că doar oamenii care vor să facă lucruri peste medie o dau în burnout. (…) Am trecut cu siguranță și prin perioade depresive. Toți artiștii cred că trec prin asta, mai ales când e o chestie atât de personală tu cu muzica ta”, a lămurit Nane.

La mine nu e despre cifrele astea”

Artistul se apropie de un milion de abonați pe canalul său de YouTube. De-a lungul timpului, a scos hit după hit, atât single-uri, cât și colaborări cu nume mari din industrie, printre care Delia sau Irina Rimes. Nane a explicat la podcast că scoate mult content și nu se așteaptă ca toate piesele sale să devină numărul unu în trending-ul românesc.

Vrei să funcționezi, să nu-mi spună vreunul că face muzică și vrea să nu-i funcționeze muzica. Uneori e ok și să înțelegi că nu tot ce faci e pentru toată lumea”, a mai continuat artistul.    

Poți urmări podcastul integral pe YouTube.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter