Chef Hădean, despre noile „terase” în care e permis să fumezi: „Mi se pare o încălcare flagrantă a legii”

Cunoscutul bucătar Adrian Hădean s-a luptat mulți ani cu dependența de tutun. Chiar el a inițiat o campanie prin care îi încuraja pe proprietarii de localuri să renunțe măcar o zi la fumat în spațiile închise. La mai bine de câțiva ani de când a intrat în vigoare legea antifumat, fostul jurat de la Masterchef România e de părere că nici în prezent autoritățile nu iau măsuri pentru nerespectarea legii.

Invitat la podcastul produs și găzduit în exclusivitate de canalul de Youtube Happyfish „Boomerul și Milenialu’”, cu Silviu Petcu și Alexandru Zob, chef Adrian Hădean spune că legea antifumat, care a intrat în vigoare în 2016, e clară.

Vezi video:

La vremea respectivă, când doar se vorbea despre o posibilă lege care ar putea interzice fumatul în localuri, chef Hădean, la inițiativa soției, a lansat o campanie care a durat destul de mult și prin care îi încuraja pe proprietarii de cârciumi „să aibă curaj să interzică măcar o dată pe săptămână fumatul în localul lor”: „mai mult decât atât, să fii ospătar sau barman sau bucătar într-un restaurant în care se fumează non-stop, e ucigător”, s-a gândit atunci. 

Chef Hădean s-a luptat cu dependența de tutun

La podcast, bucătarul a vorbit despre adicția sa de a fuma, însă au trecut 15 ani de atunci. A început să fumeze din adolescență și, pe la 25 de ani, ajunsese „în halul ăla în care nu avea altă grijă în viață decât să fie sigur că mai are încă un pachet de țigări, pe lângă ăla pe care îl avea deschis”. Acum, se bucură doar de trabuc care, pentru el, nu e același lucru cu a fuma tutun.

Fostul jurat de la Masterchef a adus acasă torța de la Jocurile Olimpice

Înainte de Jocurile Olimpice de vară din Londra din 2012, chef Hădean a lansat o campanie în Cluj, legată de alimentația sănătoasă în grădinițe, pe bază de buget foarte mic, care s-a numit „Farfurii curate”. Se întâmpla în 2010, când a primit un grant de 5.000 de euro.

În acea perioadă, o companie producătoare de electrocasnice a organizat un fel de campanie de promovare, pentru cei care au dat ceva înapoi comunității, iar premiul cel mare îi putea duce la Londra, să care torța de la Olimpiadă: „mă sunase cineva că am fost nominalizat și că am primit cele mai multe voturi. Multe lucruri foarte mișto au venit în viața mea pe baza acestei munci de voluntariat. Cred că ar trebui să învățăm de aici, că răsplata vine de unde nu te aștepți și poate că nici nu arată ca o răsplată pentru ce ai făcut”, a povestit chef Hădean. Torța a păstrat-o ca amintire, pe care a expus-o în propriul atelier.

Poți urmări podcastul integral pe YouTube.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter