Artist celebru, la un pas de moarte după o clipă de neatenție: „M-am trezit înecându-mă de la fum”

Nosfe (36 ani) este un rapper/trapper cunoscut de la noi, care activează atât pe plan solo, cât și în celebra trupă Șatra BENZ. Recent, artistul a povestit cum a fost la un pas de moarte în timp ce se afla în Italia.

Invitat la podcastul produs și găzduit în exclusivitate de canalul de Youtube Happyfish „Aproximativ discuții”, cu Gojira, Nosfe, pe numele său real Darius Vlad Creţan, și-a amintit cum a fost la un pas de moarte la vârsta de 20 de ani. În acea perioadă, artistul se stabilise în Roma: era să iau foc în casă efectiv, din cauza unor cartofi prăjiți pentru că băusem trei, patru litri de tărie cu încă doi băieți, veniți de la muncă de pe șantier, după care am fost la fotbal. De la fotbalul ăla, m-am dus acasă cu duba și aveam cartofii ăia deja pregătiți ca să-i prăjesc. I-am pus, apoi m-am întors la ei și i-am verificat, mai trebuia să-i las puțin și m-am așezat pe canapea. M-am trezit înecându-mă de la fum”, a povestit el la podcast.

Vezi video:

Poți urmări podcastul integral pe YouTube.

Artistul recunoaște că primul instinct a fost „să iasă afară din cocioaba aia în care stătea pe pământ”: „am văzut cum ieșeau valuri de fum negru din casă. Mi-am spus că ăsta nu sunt eu, că nu pot să fiu așa. Am intrat și i-am stins. Am stat o oră pe canapeaua aia și mă uitam în gol, ca să se aerisească”, a mai continuat rapperul.

De la corporație și muncă pe șantier la muzică

În paralel cu muzica, Nosfe a lucrat într-o corporație din orașul său natal, Galați, pentru o bancă din Italia, acolo unde se ocupa de suport tehnic. În 2015, se ajunsese atât de departe cu stresul la job, încât artistul simțea o presiune imensă.

Nici nu era condusă foarte bine mini corporația respectivă, iar eu simțeam că se apropie momentul să iau această decizie pentru că nu mai făceam față la nivel de turnee. Totul era pe fugă și nu puteam să mă mai prezint în cadrul Șatra Benz la clipuri sau ce mai făceam în perioada aia. A fost o zi de muncă din asta în care au venit mai multe presiuni decât aveam eu nevoie în ziua respectivă. M-am dus la nevastă-mea că lucram împreună – și ea tot manager. Era însărcinată în șase luni, m-am așezat lângă ea și i-am spus că nu cred că mai rezist, că o să-mi dau demisia. Mi-a spus că dacă asta simt să fac, atunci să fac și o să ne descurcăm noi. Două săptămâni mai târziu, eram în Elveția, dormeam pe jos șapte zile la niște prieteni rapperi dominicani acasă ca să le filmez un clip, să fac niște bani, pentru un job de 500 de euro. A fost foarte greu și demisia aia a durat mult mai mult timp, nu s-a întâmplat pe loc. Sunt efecte pe care încă le resimt așa la nivel financiar, știi siguranța aia de 6000-7000 de lei pe lună te mai ajută, mai ales în situații ca pandemia. Cred că a fost una dintre cele mai bune decizii pe care le-am luat în viața mea”, a explicat rapperul.

În 2021, Nosfe a lansat 26 de clipuri și peste 30 de single-uri și colaborări: „dacă faci lucrurile cu convingere, nu te minți niciodată. Reparându-ți ce crezi că-ți lipsește, poți să faci lucrurile cu o convingere foarte puternică. Eu mă studiez foarte mult, la mine foarte multe din lucrurile pe care le fac sunt matematice”, a mai continuat el la podcast.

Pe lângă cariera solo, Nosfe face parte din cunoscuta trupă Satra BENZ, alături de Super ED, Keed și Lu-K Beats. În 2019, artistul Killa Fonic a decis să părăsească formația de trap, după patru ani de colaborare.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter