Andrei Păunescu, despre moartea lui Doru Stănculescu: „A fost vorba despre o chestiune tragică și stupidă”

De Unica.ro, pe

Doru Stănculescu s-a stins din viață la vârsta de 71 de ani. Cântărețul de muzică folk a fost găsit fără suflare în locuința sa luni dimineață, 23 august. Andrei Păunescu, fiul poetului Adrian Păunescu, a dezvăluit care a fost cauza morții artistului.

Doru Stănculescu, membru fondator al Cenaclului Flacăra, și unul dintre cei mai iubiți cântăreți de muzică folk din România, avea probleme de sănătate, însă nu acestea i-au cauzat decesul, a dezvăluit Andrei Păunescu, un apropiat al artistului, potrivit dcnews.ro.

Fiul lui Adrian Păunescu și-a amintit că tot în 23 august, dar în urmă cu nouă ani, mama sa, poeta Constanța Buzea, a suferit o căzătură din cauza căreia a murit câteva zile mai târziu, pe 31 august 2012.

Citește și: A murit Doru Stănculescu. Artistul avea 71 de ani

Edward Sanda, răspuns acid după ce el și Cleopatra Stratan au fost criticați că nu au avut nași

Magda Pălimariu s-a căsătorit. Primele fotografii de la nunta prezentatoarei Pro TV

Oana Roman, îngrijorată pentru sănătatea ei: „Mă duc la spital. Mi-e să nu am iar probleme!”

Andrei Păunescu a dezvăluit cauza morții lui Doru Stănculescu

Da, el a avut ceva probleme de sănătate. A fost la Râșnov la un spectacol la sfârșitul lunii iulie, a venit direct la Calafat la tabăra de folk de la începutul lunii august cu o problemă medicală care l-a împiedicat să și cânte, deși a fost la Calafat unde am fost și eu. Apoi a mers la București hotărât să-și rezolve problemele de sănătate, dar nu de asta a murit din câte știu.

A fost vorba despre o chestiune stupidă, tragică și stupidă. O căzătură în baie! Culmea, și vă spun asta, chiar pe 23 august acum nouă ani, tot de la o căzătură i s-a tras și moartea mamei mele, poeta Constanța Buzea! Tot 23 august, în 2012!

Artistul a împărtășit și câteva amintiri despre Doru Stănculescu.

De la primul Cenaclu Flacăra la care el a participat, în 17 septembrie 1973, până acum câteva zile când am vorbit ultima oară, practic eu l-am știut acolo, l-am știut prieten, artist… Am fost împreună la Calafat în luna august, am vorbit la telefon mai des ca oricând zilele trecute.

Dan Andrei Aldea, care este un geniu al muzicii noastre, spunea că Doru Stănculescu este cel mai mare compozitor român în viață! Asta a spus-o la Sala Palatului, la Cenaclul Flacăra din 2018!

Era un om răzvrătit, un om care făcea numai ceea ce credea, un om care nu compunea numai de dragul de a compune și cu care se putea discuta ca de la intelectual de la intelectual.

Credit foto: Oana Dinu

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter