Lidia Păunescu, sora secretă a fostului poet, a fost internată în straie de măicuţă!

De Libertatea.ro, pe

Lidia Păunescu (69 de ani) şi-a petrecut peste jumătate din viaţă în spitalul de nebuni, iar până să ajungă acolo a fost “cazată” la o mănăstire de maici.
Ziarul Libertatea a stat de vorbă cu mai multe persoane care au îngrijit-o pe femeie şi a descoperit că, deşi a vizitat-o o singură dată, în 1979, Adrian Păunescu a avut mereu grijă să nu-i lipsească nimic.

Lidia, sora secretă a regretatului poet Adrian Păunescu, suferă de schizofrenie și sindrom Down. Ea își petrece cea mai mare parte a timpului pe un pat de la Spitalul de psihiatrie Săpoca, în județul Buzău

După ce în ediţia de ieri a dezvăluit existenţa Lidiei Păunescu, sora mai mică a regretatului poet, ziarul Libertatea vă prezintă astăzi şi mărturiile celor care au îngrijit-o şi încă o îngrijesc pe femeie în Spitalul Săpoca, din judeţul Buzău.

“Mi-aduc aminte ziua în care au adus-o pe Lidia. Era îmbrăcată precum o măicuţă, în straie bisericeşti”, ni s-a destăinuit o persoană care a lucrat în Secţia Nifon vreme de peste 25 de ani.

O altă fostă angajată, pensionată recent, a văzut-o aproape zilnic pe sora secretă a lui Adrian Păunescu, în cei 40 de ani petrecuţi la Nifon: “La început comunica, vorbea cu noi, dar, după vreo 17 ani s-a închis în ea, nu voia să mai stea cu nimeni la taclale. Lidia ştia şi ştie tot ce se petrece în jurul ei, ştie cât de important a fost fratele ei, ştia şi vorbea chiar şi despre Cenaclul Flacăra… Iar Adrian Păunescu, atât cât a putut, pentru că n-a vrut să se afle despre ea, a avut grijă să nu-i lipsească nimic. În fiecare an, înainte de Paşte, o femeie venea la Nifon, alături de un bărbat, mereu acelaşi, bine îmbrăcat şi elegant. Niciodată nu şi-au dat numele, dar ea se recomanda ca secretara personală a lui Păunescu. Venea cu sacoşe cu haine… Îi aducea şi aşternuturi pentru pat. Apoi, mergeau la doctori şi le lăsau bani ca să-i cumpere tot ce avea nevoie”.

Citeste mai multe pe Libertatea.ro.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter