Mars One – reality show pe Marte în 2023

De Erika Chivu, pe

Cea mai ambiţioasă misiune spaţială privată va include şi un reality show de tip „Big Brother”, care va urmări viaţa primilor colonişti de pe planeta Marte.
Proiectul Mars One îşi propune să infiinţeze până în aprilie 2023 prima colonie pe planeta Marte. El aparţine unei companii olandeze, care beneficiază de sprijinul altor organizaţii ce se ocupă cu călătoriile în spaţiu şi producţia de echipament dedicat. La proiect va participa şi unlaureat al premiul Nobel pentru fizică.

Primul pas se va face în 2016, când va fi trimis către Marte un satelit de comunicaţii. În 2018 va fi trimis un vehicul dotat cu camere video care va găsi locul ideal pentru colonie.

În 2020 vor ajunge pe Marte provizii şi roboţi care vor asambla construcţia. Primii patru oameni vor părăsi Terra în septembrie 2022 şi vor ajunge pe Marte în aprilie 2023. Ei nu se vor putea întoarce pe Pământ, dar la fiecare doi ani li se vor alătura alţi colonişti.

Viaţa lor pe Marte va putea fi urmărită de telespectatori din întreaga lume, emisiunea de tip reality show fiind o modalitate de a finanţa impresionantul proiect.


Foto: Thinkstock
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter