Cărți gratuite pentru cititorii din metroul bucureștean. Când are loc campania

De Oana Dinu, pe Ultimul update Miercuri, 27 martie 2019, 10:56
 "Cartea la metrou: Atenţie se închid uşile, se deschid cărţile!" este o campanie de încurajare a lecturii, iar cei care se vor putea bucura de cărțile gratuite sunt călătorii bucureșteni surprinși citind. 

După ce „Cartea la metrou”, prima ediție a campaniei culturale, a fost un real succes și mii de cititori au fost plăcut impresionați de eveniment, editura Litera anunță o nouă ediție, „Cartea la metrou: Atenţie se închid uşile, se deschid cărţile!”, conform mediafax.

„Ştiaţi că 69% dintre români nu au citit nici măcar o carte în ultimul an, iar rata analfabetismului funcţional a ajuns la 40%? În capitala ţării, 46% dintre respondenţii studiului referitor la activităţile de lectură au afirmat că nu au citit niciodată în ultimul an sau că au citit mai rar şi doar 9% au afirmat că citesc aproape în fiecare zi. Un context trist, dar necesar pentru dezvoltarea şi susţinerea constantă a comportamentelor de lectură”, își descriu inițiativa cei de la Litera.

Când vor fi oferite cărțile gratuite

Miercuri, între orele 9 – 11, călătorii surprinşi citind la metrou, pe magistrala 2 a metroului bucureştean (Pipera – Berceni – Pipera), vor primi de la voluntarii dedicaţi campaniei o carte gratuită.

„Ne propunem să întâlnim cât mai mulţi cititori, oferind cele mai frumoase poveşti din cel mai cunoscut imprint Litera – Carte Pentru Toţi şi din colecţia Scriitori români ilustraţi. Fie că este vorba de un roman premiat sau de un volum de istorie, o culegere de eseuri sau un thriller, un clasic al literaturii universale, o carte de dezvoltare personală sau lecturi din opera reprezentativă a scriitorilor români, cărţile oferite vor acoperi toate gusturile în materie de lectură şi vor marca titlurile esenţiale din fiecare bibliotecă. Desfăşurată în plin trafic, dimineaţa la metrou, campania este o invitaţie la lectură pentru toţi călătorii care zi de zi petrec timp preţios pe drum. Scopul este investirea timpului într-o lectură bună, oriunde, oricând, oricât”, spun organizatorii.

Sursă foto: Shutterstock.com

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter