Trucuri psihologice, eficiente şi uşor de aplicat!

De Revista JOY, pe

NU AI NEVOIE DE ŞEDINŢE LA PSIHOLOG PENTRU A FI MAI ÎNCREZĂTOARE, MAI PUTERNICĂ ŞI MAI FERICITĂ ÎN MOMENTELE CRITICE. DESEORI, E SUFICIENT SĂ STIMULEZI ANUMITE PUNCTE ALE CREIERULUI, IAR NOI TE ÎNVĂ}ĂM CUM SĂ FACI ASTA!
 

1. Drumul este scopul: întărirea motivaţiei

Visezi să ai o siluetă de model? „Încetează!“, spune Tony Wrighton, expert britanic în programare neurolingvistică. „Oamenii de ştiinţă au descoperit că, pentru a-ţi atinge scopul, nu e suficient să vizualizezi rezultatul final. În loc să-ţi doreşti cu disperare ca un lucru să se întâmple, mai bine recapitulează constant ce trebuie să faci, ce te poate ajuta în atingerea ţelului, ca de exemplu să faci sport, să-ţi îmbunătăţeşti alimentaţia sau să urmezi o dietă.“ În plus, această metodă are cu 20% mai mult succes dacă încerci să te priveşti din exterior, aşadar să adopţi perspectiva unei terţe pesoane.

2. Boost de chef şi energie: „implantarea“ fericirii

Prin simpla apăsare a unui „buton“ poţi salva amintirile pozitive, pentru a le readuce în prezent, la nevoie. Iată cum funcţionează: caută în amintirile tale un moment deosebit, fericit sau în care te-ai simţit mulţumită, încrezătoare etc. De exemplu, admiterea la facultate, primul sărut sau un episod vesel dintr-o vacanţă. Vizualizează amintirea şi bucură-te din nou de ea, las-o să prindă viaţă. Când sentimentul e suficient de intens, apasă ferm degetul mare de degetul mic,timp de câteva secunde. Dacă repeţi procedura pe termen lung, îţi vei putea activa buna dispoziţie sau puterea interioară mult mai uşor. De ce funcţionează? „Deşi sună foarte ciudat, creierul nostru nu poate face diferenţa dintre o experienţă reală şi o amintire pe care o readucem în prezent“, explică Tony Wrighton.

3. Timing perfect: cum să obţii tot ce-ţi doreşti

Toate la timpul lor: data viitoare când vrei să-i ceri iubitului tău o favoare, aşteaptă neapărat până la ora 18:00. Un sondaj realizat la cererea companiei Bayer Schering Pharma a dezvăluit faptul că bărbaţii sunt mai dispuşi să îndeplinească dorinţe seara. Motivul: bioritmul ne influenţează starea de spirit şi reacţiile pe care le avem în contexte sociale. Spre sfârşitul zilei, acesta ne activează nevoia de armonie, de echilibru, chiar dacă asta presupune să facem lucruri care ne displac sau de care, pur şi simplu, nu avem chef. Alte momente „magice“, conform studiului: în jurul orei 15:00 e mai probabil să te implici în discuţii serioase, în cadrul cărora să rezolvi problem sau să obţii răspunsuri, iar şansele ca şeful să-ţi ofere o mărire de salariu cresc semnificativ după ora 13:00. Orice ai face însă, nu încerca să clarifici conflicte în primele ore ale dimineţii! În acest interval, creierul este încă „adormit“, iar oamenii sunt mai irascibili şi mai puţin receptivi decât de obicei.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter