Berea, o băutură-medicament

De Libertatea pentru femei, pe

Hameiul şi berea naturală pot avea efect terapeutic. De la insomnii şi până la pietre la rinichi, mai multe afecţiuni pot fi ameliorate sau prevenite cu ajutorul lor. Bineînţeles, alcoolul trebuie băut cu moderaţie.
„Hameiul acţionează ca un puternic antiinflamator articular, comparabil cu unele medicamente de sinteză utilizate în tratamentul artritei”, constată dr. farmacist Ovidiu Bojor care recomandă „în cazul crizelor reumatice, o cură de una-două săptămâni, timp în care se beau trei cani pe zi de infuzie de hamei. Pe lânga efectul sau antiinflamator, acesta acţionează asupra sistemului nervos central, reducând senzaţia de durere la bolnavii de reumatism”.

Berea previne pietrele la rinichi

Cercetatorii americani au realizat un studiu în care au observat că cei care consumau regulat şi moderat bere aveau un risc mai mic de a face calculi renali. Oricine observa nevoia de a merge la toaleta dupa ce a baut bere şi aceasta se datorează proprietăţii sale diuretice, care ajută organismul sa elimine substanţele care formeaza pietrele la rinichi. Tot aceasta calitate poate duce la diminuarea riscului de a face diabet, pentru ca scade nivelul glucozei din sânge. Previne şi bolile cardiovasculare şi osteoporoza.

Berea are efect relaxant şi antibacterian

„Hameiul provoacă un act reflex de activare a salivaţiei şi a sucurilor gastrice. De aceea, este considerat stimulent al apetitului şi tonic-amar. Poate opri dezvoltarea bacteriilor. De aceea, a fost folosit chiar şi în tratamentul tuberculozei sau în silicoză. Produsele pe baza de hamei au şi acţiune sedativă, hipnotica şi spasmolitică. Sunt recomandate în stari de nelinişte, anxietate şi insomnii, în special în combinaţie cu extractele de valeriană. Acestea induc un somn liniştit, lipsit de efectele secundare ale barbituricelor. Au şi efect de diminuare a apetitului sexual exagerat. Se foloseşte sub formă de infuzie (o lingura de planta la o cana cu apă). Se bea câte o cană înaintea meselor principale. Lujerii tineri se folosesc în alimentaţie, iar extractul de conuri, în industria berii.”

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter