Româncele preferă naşterea în apă

De Erika Chivu, pe

Naşterea în apă sau naşterea sub hipnoză atrag interesul a tot mai multe viitoare mămici, dornice să-şi aducă bebeluşii pe lume în mod cât mai natural.
Viitoarele mămici sunt tot mai atrase de maternităţile private, mai ales că aici au posibilitatea să nască în apă, anunţă Agerpres. De asemenea, femeile sunt interesate şi de naşterea sub hipnoză, care le induce o stare de relaxare în timpul travaliului.

„Le induc transa şi le ghidez pe parcursul travaliului sau învaţă ele anumite tehnici de autohipnoză, în cadrul unor cursuri pregătitoare. Este nevoie de o pregătire anterioară, pentru ca mămicile să se familiarizeze cu starea de hipnoză, de relaxare. Este mai greu să te relaxezi în travaliu şi atunci este nevoie să înveţi tehnicile dinainte” a explicat pentru Agerpres Sorina Voicu, psihoterapeut la clinica Isis Medical Center din Constanţa. În acest centru au loc lunar între 70 şi 100 de naşteri, iar anul acesta au venit pe lume şi şase perechi de gemeni.

Mămicile moderne preferă naşterea în apă

Specialistul explică şi ce înseamnă această stare de hipnoză. Nu este vorba despre ceea ce vedem în filme – o transă în care nu mai ştii unde te afli şi cine eşti. Hipnoza folosită la naştere este de fapt o stare de relaxare profundă, în care femeia este conştientă de ce i se întâmplă, vorbeşte, se mişcă, dar se concentrează mai mult pe ceea ce simte, pe interiorul ei. Rezultatul? Mămica este mai relaxată, iar durerea pe care o simte este redusă.

Şi naşterea în apă are avantaje, fiind mai uşoară atât pentru mamă, cât şi pentru copil. Mama este mai relaxată, ceea ce diminuează durerile, iar nou-născutul e mai puţin stresat pentru că tranziţia se face mai uşor. În maternităţile private mămicile se mai pot relaxa prin meloterapie, aromaterapie şi pot utiliza mingi speciale care scurtează travaliul.

Naşterea în apă şi sub hipnoză nu este singurul lucru care le atrage pe mămici către maternităţile private. Aici primesc tot ce au nevoie pentru ele şi pentru nou născut, iar rezerva include şi un pat pentru însoţitor, deci proaspătul tătic poate sta cu soţia şi copilul în maternitate pe tot timpul spitalizării.

De altfel, tăticii sunt încurajaţi să asiste la naştere şi să taie cordonul ombilical al nou-născutului, spre deosebire de maternităţile de stat, unde numai tăticii norocoşi au loc în sala de naştere.

1000 de euro, o naştere „la privat”

Din păcate, naşterea într-o maternitate privată nu este la îndemâna tuturor, unele paciente fiind nevoite să facă un credit pentru a-şi permite serviciile dorite.

Conform listei de preţuri afişată pe site, la Isis Medical Center, o naştere costă 1000 de euro, fie că e vorba de cezariană sau naştere vaginală cu sau fără apă. Pachetul de servicii include şapte zile de spitalizare, îngrijirile necesare înainte şi după naştere pentur mamă şi nou-născut, tratamentele, mâncarea mămicii şi consumabilele.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter