Psihologie. Ne-ai încredere în tine? Rezolvă-ţi problema!

De Lumea Femeilor, pe

În loc să-ţi spui că “nu faci nici doi bani”, mai bine spune-ţi că există soluţii ca să-ţi fie mai bine!

1 ŞI ALŢII AU DEFECTE…

Încetează să-i mai aşezi pe ceilalţi pe un pie-destal! Colega ta, Maria, este “atât de sigură pe ea, atât de degajată în pu-blic, atât de inteligentă!”. Vrei să-i semeni? Fă un mic efort şi caută-i defectele! Crezi că nu are vreunul? Mult prea des aparenţele  înşală. Nu cumva Ma-
ria asta este cam pretenţioasă sau prea susceptibilă? Ştie să-i asculte pe alţii cu răbdare şi compasiune? Pe scurt, fără să o critici, încearcă măcar o dată s-o priveşti obiectiv. Ai să vezi –  face bine la moral!

2  … ŞI TU AI CALITĂŢI. PUNE-LE ÎN VALOARE!

Un truc foarte simplu: ia o foaie de hârtie şi notează pe două coloane defectele şi calităţile tale. Da, ai şi calităţi! Eşti cea mai calină mamă, eşti mereu disponibilă pentru prietena ta, Vero, nu întârzii la serviciu…Pe scurt, ai cu ce să te mândreşti! Aşa că fă-o!

3 METODA UŞOR-UŞOR…

Deşi conştientă de calităţile tale şi defectele celorlalţi, ai totuşi impresia că tot nu eşti la înălţime. Poate ai nevoie să te convingi mereu. În acest caz fixează-ţi obiective uşor de atins pentru a-ţi ridica moralul. Realizând aceste lucruri frecvent, vei avea la activ fapte care-ţi vor dovedi că eşti capabilă de multe reuşite.

4 … SAU METODA RADICALĂ

Repetă maşinal, dimineaţa, la prânz şi seara, că eşti genială şi, până la urmă, vei crede şi tu!

5  NU EŞTI SINGURĂ!

Nici vorbă să ţii doar pentru tine toate îndoielile care te macină cu privire la valoarea ta! Să nu-ţi fie teamă să te confesezi celor apropiaţi. Pe de o parte, vei vedea că ei te vor înţelege foarte bine: încrederea în sine este o pasăre destul de rară. Pe de altă parte, ei vor putea să te ajute la nevoie. Un SMS de încurajare, de exemplu, înaintea unei întâlniri de afaceri te va motiva mai mult. Părerea celorlalţi contează foarte mult în dobândirea încrederii în sine, deci profită când e cazul! În fine, dacă, în pofida tuturor încercărilor, lipsa de încredere îţi macină viaţa, atunci apelează la un psiholog!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter