Cât de periculoasă este singurătatea pentru sănătatea ta

De Sandra S., pe

Singurătatea este grea, neplăcută, pentru cei care nu caută să se izoleze de cei din jur. Află ce au descoperit oamenii de ştiinţă că poţi păţi din cauza singurătăţii!
Sentimentul de singurătate ne afectează mai tare decât ne-am fi imaginat. Nu ne dăm seama încă de la început, însă dacă rămânem într-o stare continuă de singurătate, ne deprimăm atât de tare încât corpurile cedează să mai funcţioneze cum trebuie, apar problemele de sănătate tot mai grave şi, într-un final, decesul.
Singurătatea este mai ales rea pentru oamenii în vârstă. Cercetările au arătat că aproape 25% dintre bătrânii care trăiesc singuri – şi sunt rareori sau deloc vizitaţi de rude, nu au prieteni apropiaţi şi nu socalizează – cu greu îşi mai pot face activităţile de zi cu zi din cauză că sunt deprimaţi. În plus prezintă cu 14% mai multe şanse să moară mai repede, faţă de cei care păstrează contactul cu familiile.
Şi adulţii au şanse mari să moară timpuriu din cauza singurătăţii, iar specialiştii care au efectuat cercetările spun că şi dacă sunt căsătoriţi şi au familii, unii oameni se pot simţi singuri şi deprimaţi, iar acest lucru în afectează atât de tare din punct de vedere psihologic încât şi organismele lor încep să cedeze puţin câte puţin.
Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter