Trucuri de dietă ca să nu te îngraşi de Paşte

De Unica.ro, pe

Sărbătorile în general reprezintă o perioadă delicată pentru foarte multe persoane ce încearcă să-şi menţină silueta sau condiţia fizică pe parcursul anului, iar acestui lucru îi stă la bază un singur aspect şi anume tentaţia. vezi ce să faci ca să nu te îngraşi de Paşte dacă eşti la dietă!
Ştim cu toţii că în aceste perioade se schimbă viziunea noastră asupra mâncării şi totul pare mai gustos, am vrea, dacă se poate, să gustăm din toate, iar aceste lucruri nu duc la altceva decât la acumularea de kilograme. Totuşi, din punctul meu de vedere, există metode prin care putem mânca dar în acelasi timp, să ne îngrăşăm.
Neby îţi spune cum să nu te îngraşi de Paşte

1. Cum şi cât mănânci de Paşte ca să nu te îngraşi

De cele mai multe ori, ne gândim că dacă vom gusta câte puţin din fiecare produs nu vom ajunge să acumulam kilograme în plus, dar, din păcate, tocmai aici este marea problemă.Eu propun să încearcăm să ne gandim înainte de a ne aşeza la masă ce am vrea să mâncăm în următoarele 15-20 de minute, şi, totodată să încearcăm să nu mai asociem cu alte alimente foarte săţioase sau prăjite în ulei.Spre exemplu, dacă vrem să mancăm o bucată de carne de miel, pui, vită, porc sau o bucată de drob, aş mai aduga lângă ele câteva murături sau un mix de 2, 3 legume făcute la aburi sau consumate în starea lor naturala.

2. Regula meselor pentru dieta de Paşte

Dacă am avut o masă festivă undeva în miezul zilei, unde s-a întâmplat să mâncăm mai mult cantitativ, este de preferat să eliminăm gustarea de după acea masa dacă era inclusă în program, iar masa de seară să fie una mai săracă din punct de vedere caloric.Aş rămâne totuşi seara la un iaurt cu bifidus sau câteva legume crude, şi asta pentru a aduce un aport de probiotice sau fibre şi a ajuta digestia.Dacă următoarea noastră masă va fi tot cu alimente grele şi ultra procesate,evident că nu vom face altceva decât să favorizăm depunerea de grăsimi.
Trucuri de dietă ca să nu te îngraşi de Paşte

3. Ce dulciuri mănânci de Paşte ca să nu te îngraşi

Pasca, cozonacul, checul sunt produse tradiţionale în perioada sărbătorilor de Paşte, iar pentru foarte mulţi dintre noi aroma ce ne mângâie papilele olfactive a unui cozonac proaspăt scos din cuptor, nu se compara cu nimic altceva.Nu spune nimeni că nu putem să mâncăm şi noi din aceste produse, una două felii la câteva zile, consumate separat de celelalte mese (de preferat să îndepărtăm coaja pentru a ne feri de acrilamide şi substanţele toxice ce se formează pe produse în timpul procesului de coacere). Un alt sfat: evitaţi dulciurile cu cremă!

4. Alcoolul şi dieta la masa de Paşte

La orice masa bogată luată în familie este aproape imposibil să nu existe şi o sticlă de alcool pe masa.Sigur ca un pahar de vin sau orice alta bautura alcoolica nu va face nici un rau organismului, problema este atunci cand mai incepem si al doilea pahar si continuam tot asa si mai ales cand o facem pe stomacul gol. Ce trebuie sa stim este ca alcoolul in sine nu este rau contine calorii goale (adica un aport de calorii fara a aduce nimic nutritiv) insa efectele lui sunt devastatoare.Perturbari ale metabolismului, care nu fac altceva decat sa favorizeze stocarea de grasimi, scade nivelul de testosteron si creste estrogenii si cortisolul.

5. Sportul în timpul sărbătorilor de Paşte

În perioada sărbătorilor găsim motive să nu facem sport, uneori spunem că nu avem când, alteori spunem că vrem o perioadă de relaxare, dar, de cele mai multe ori, dăm vina pe plecatul de acasă.Trebuie totuşi să conştientizăm faptul că o perioada în care mâncăm mai bogat din punct de vedere caloric, cumulată cu lipsa de mişcare, nu va face altceva decât să ducă la o acumulare de kilograme în plus.Evident că nimeni nu se gândeşte că vei slabi în acesta perioadă, dar cu siguranţă 45-50 de minute de cardio şi exerciţii cu greutăţi medii sau cu greutatea corpului de 3 ori pe săptămână te vor ajuta să treci peste aceste sarbatori fără kilograme în plus.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter