Ce faci dacă ai mâncat prea mult

De Sandra S., pe

Orice femeie trece printr-un moment în care renunță la dietă de pofta unei prăjituri zemoase, pline de ciocolată sau o masă copioasă cu alimente pe care în mod normal n-ar trebui să le combini. Chiar și așa, nu trebuie să te sperii, vezi ce poți face dacă mănânci prea mult:
Liniștește-te, s-a întâmplat doar o dată
În medie ai nevoie de 3.500 de calorii ca să te îngrași cu jumătate de kilogram, iar o masă de răsfăț cu alimente interzise probabil nu va face o diferență prea mare. Este normal să te pierzi atunci când ții o dietă, însă este important să nu renunți doar pentru că ai făcut un pas greșit. Permite-ți să te bucuri de produsele preferate câteodată, apoi întoarce-te la planul inițial: să slăbești.
Nu renunța la dietă
Prea multe femei renunță cu totul la curele de slăbire după ce au mâncat o dată prea mult. Te simți învinsă sau că te-ai păcălit singură, dar acest mod de gândire nu este deloc sănătos și, în plus, te întoarce la obiceiurile rele. Ține minte ce ai făcut acum, iar data viitoare când mai simți nevoia să mănânci ceva bogat în calorii, măcar alege o porție mai mică. Nu renunța la dietă, ci mergi mai departe!
Mai taie din calorii
Să reduci numărul de calorii ziua următoare doar pentru că azi ai mâncat mai multe nu este o soluție. În schimb, poți alege gustări ușoare, dar sățioase. De exemplu, poți mânca de dimineață un iaurt grecesc slab, iar mai târziu, ca gustare, un fruct sau o felie de brânză slabă. La prânz poți mânca o salată cu pui sau cu pește, iar ca gustarea de mai târziu o supă de legume și o portocală. La cină consumă o bucată de pește la grătar și legume proaspete. Așa poți reduce numărul de calorii foarte simplu.
Nu renunța nici la sport
Chiar dacă te simți vinovată că ai mâncat prea mult, nici să faci prea mult sport nu este o soluție, ci cel mai bine este să rămâi la rutina ta. Dacă faci mai mult sport deodată te vei simți foarte obosită și ți se va face și foame mai repede. În plus, dacă faci febră musculară, pe urmă nu vei mai putea face sport două sau trei zile, așa că exercițiile obișnuite sunt cele mai bune.
Notează-ți ce mănânci
Ca să nu mai mănânci prea mult data viitoare, notează-ți tot ce mănânci de fiecare dată și calculează caloriile. Mai departe îți poți stabili și obiective – câte calorii să mănânci într-o zi -, iar asta te va ajuta, sfătuiesc specialiștii.
Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter