6 sfaturi antistres

De Lumea Femeilor, pe

Te preocupă din ce în ce mai mult problemele de la serviciu, de acasă sau din familie? Eşti angoasată, te simţi neputincioasă şi nu mai ştii cum să o scoţi la capăt? Nu te panica!
De vină este stresul acumulat în timp. Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să duci o viaţă liniştită

1. Găseşte-ţi timp pentru tine

Te poţi desfăta făcând o baie relaxantă sau fiind preocupată de un anumit hobby. Poţi merge la o şedinţă de masaj, la cinema, la shopping, poţi ieşi la o plimbare în aer liber. În weekend, dă o fugă la munte! Nici nu ştii cât contează o ieşire în afara oraşului, departe de zgomot şi de problemele cotidiene!

2. Ai grijă de imaginea ta!

Niciodată să nu fii neglijentă cu aspectul tău! Mergi periodic la manichiură, cosmetică sau coafor. Te vei simţi frumoasă şi asta îţi va da multă încredere în tine.

3. Nu uita de sport!

Oboseala acumulată după şedinţele de fitness sau după orele de jogging te face să elimini, în timp, toate toxinele din organism. Creierul este oxigenat şi acest lucru îţi redă tonusul şi o stare psihică foarte bună.

4. O alimentaţie sănătoasă

Fii foarte atentă la dietele drastice, extenuante! Dacă nu sunt urmate cum trebuie, aceste regimuri alimentare se pot întoarce împotriva ta, secătuind organismul de toate vitaminele şi mineralele.

5. Renunţă la ţigări, cafea şi alcool

Motivul? Cafeina favorizează anxietatea, nicotina amplifică reacţiile negative la stres, iar alcoolul distruge, în timp, rezistenţa sistemului nervos.

6. Ieşi în oraş cu prietenii
Nu renunţa la cercul tău de prietene, chiar dacă ai un serviciu obositor, un cămin şi o familie. Încearcă să ieşi împreună cu ele în oraş sau invită-le, din când în când, la tine acasă. Veţi putea vorbi despre probleme comune, le poţi împărtăşi emoţiile, gândurile, bucuriile şi necazurile. În nici un caz nu te ascunde într-un con de umbră!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter