Cum să scapi de burtă fără să te înfometezi

De Claudia Grigore, pe Ultimul update Luni, 08 mai 2017, 15:44
Cum să scapi de burtă este una dintre cele mai frecvente întrebări pe care le adresează femeile când merg la medicul nutriționist.

Dieta pe termen scurt nu este cea mai bună soluție pentru a scăpa de burtă. Grăsimea de pe abdomen va dispărea pentru scurt timp, dar va reveni la scurt timp, după încetarea dietei și reîntoarcerea la mâncarea nesănătoasă.

Pentru un abdomen plat nu ai nevoie de o cură de slăbire specifică, ci doar de câteva reguli ce fac parte dintr-o dietă sănătoasă.

Nu există rețetă de slăbit care să ajute la o slăbire rapidă, ci o dietă sănătoasă bazată pe mâncare sănătoasă și un regim de viață corect.

Cum să scapi de burtă – reguli generale

  • Mănâncă încet

Pune-ți cronometru pentru 20 de minute și încearcă să savurezi o masă timp de cel puțin 20 de minute. Mâncatul rapid nu dă nicio șansă stomacului să anunțe creierului că este plin.

  • Nu sări peste micul dejun

Este o frază pe care o auzi peste tot. După 8 ore de somn, organismul tău are nevoie de energie pentru a începe ziua. Un mic dejun sățios va accelera metabolismul și vei arde calorii mai repede. Ce să nu mănânci la micul dejun? Foietaje, pâine albă, covrigi etc. Ce ai voie să mănânci? Ouă, iaurt, muesli, fructe, miere etc.

O singură oră în plus pe noapte te poate ajuta să slăbești 6 kilograme pe an conform unui studiu realizat de Universitatea din Michigan.

  • Mănâncă ciorbe și supe

Ciorbele și supele servite la începutul oricărei mese vor micșora apetitul și vei mânca mai puțin la felul doi. Evită ciorbele drese cu smântână.

  • Evită zahărul

Renunță la băuturile răcoritoare cu zahăr, chiar și cele în varianta light sau zero calorii și înlocuiește-le cu apă cu lămâie sau apă cu mentă.

  • Mănâncă acasă

Savurează acasă cel puțin 5 mese pe săptămână. Vei ști ce mănânci și cei consuma calorii în timp ce vei prepara mâncarea.

Sursa foto 123rf

Citește și  O femeie a slăbit 70 de kilograme după ce a eliminat patru alimente din dieta sa

Citește și Dieta cu banane – suplețe fără foame

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter