Cori Grămescu: cum ne motivăm atunci când ţinem o cură de slăbire?

Vreau să arăt bestial în orice rochie mulată şi să mă încapă orice pereche de blugi. Vreau să port pantaloni scurţi şi să nu mă mai gândesc că picioarele mele arată ca o piftie în timp ce merg.
Vreau să mă placă “X” de la scara B. Vreau să-mi placă mie de mine. E momentul să slăbesc.

Toate avem motivele noastre, însă scopul este acelaşi. Vrem să arătăm şi să ne simţim bine. În timpul dietei, poţi să-ţi cumperi o pereche de blugi cu 2 numere mai mici, care să te motiveze să slăbeşti sau să îţi lipeşti o fotografie cu o actriţă pe care o admiri pentru silueta ei pe frigider. Astfel, atunci când te tentează vreun aliment interzis, ea te va “privi” şi îţi vei aduce aminte că, de fapt, ai deschis frigiderul ca să mănânci o salată, nu un ecler!
Eu una, cand m-am apucat de dietă şi sport, am realizat că nu îmi mai plăcea de mine. Pur şi simplu. Nu mai suportam să mă văd în oglindă, fugeam de aparatul de fotografiat şi aveam impresia că oamenii mă judecă pentru felul în care arăt. Iar la vârsta adolescenţei, nimeni nu-şi doreşte să fie cunoscută drept “fata aia grasă”. Începutul este mai greu. Trebuie să renunţi la fast-food, zahăr, pâine, cartofi, orez.
Trebuie să îţi rupi o oră din somnul tău preţios pentru a te urni să mergi la sală. NU trebuie să te înfometezi toată ziua, ca să compensezi, apoi, seara şi să te uite Dumnezeu cu uşa de la frigider deschisă.
Nu, chiar nu e uşor deloc.
Odată ce ai început să slăbeşti şi apar rezultatele, îţi vine mai uşor să refuzi merdeneaua pe care ţi-o flutură pe la nas colega de birou sau shaorma nocturnă mâncată la colţul străzii dupa ce v-aţi rupt picioarele de la atâta dans prin cluburi. Esenţialul este să nu-ţi iasă din minte scopul pentru care refuzi să mănânci junk food şi alegi să mănânci sănătos: pentru tine.Ca să te simţi TU bine, cu tine. Ca să nu mai probezi “n” perechi de blugi, până să gasesti perechea care să te încapă, sub privirile milostive şi ironice ale vânzătoarelor de la magazin. Nu pot să-ţi promit că nu vor exista momente de cumpănă, în care te vei trezi cu o găleată de îngheţată în braţe sau înfulecând un hamburger de la mai ştiu eu ce fast-food. Ideea e să ştii când să te opreşti. Şi să o iei de la capăt cu dieta, de la masa următoare.

Trebuie să te consolezi cu ideea că, pentru a arăta bine, trebuie să te ţii de dietă şi de sport toată viaţa. C’est la vie, dacă vrei să fii jolie!

Cori Grămescu
Lady Fit

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter