Ce combinaţii de alimente să faci pentru o sănătate perfectă

De Geo Berciu, pe

Toată lumea ştie că legumele şi fructele sunt benefice sănătăţii şi ar trebui să fie nelipsite din alimentaţia noastră zilnică, dar puţini sunt cei care cunosc faptul că organismul poate fi întărit şi protejat mai bine prin asocierea anumitor alimente.
Pentru întărirea oaselor – calciu şi vitamina D
Organismul are nevoie de vitamina D pentru absorbţia calciului. Pentru aportul de vitamina D, se recomandă consumul de somon, sardine, ton, hering, gălbenuş de ou, lapte fortificat de vacă, soia, orez sau migdale.
Combinaţii recomandate: somon la grătar cu varză creaţă sau omletă cu brânză şi broccoli
Ce combinaţii de alimente să faci pentru o sănătate perfectă
Pentru protejarea vederii – vitaminele E şi C
Vitamina E poate preveni degenerarea maculară, una din principalele cauze ale orbirii, iar în combinaţie cu vitamina C are un efect de protecţie sporit.
Surse bune de vitamina E sunt: migdalele şi untul de migdale, arahidele şi untul de arahide, germenii de grâu, seminţele de floarea soarelui, soia. Vitamina C se regăseşte în citrice, kiwi, ardei gras, varză de Bruxelles, roşii, căpşuni.
Combinaţii recomandate: unt de arahide şi felii de căpşuni cu pâine prăjită sau salată cu mandarine şi migdale
Ce combinaţii de alimente să faci pentru o sănătate perfectă
Pentru un sistem imunitar puternic –  zinc şi compuşi din sulf
Ceapa şi usturoiul fac mai mult decât să dea mai mult gust mâncării. Compuşii de sulf din aceste plante favorizează absorbţia zincului, care se regăseşte în toate cerealele integrale, inclusiv în orezul brun, şi este important pentru întărirea imunităţii şi vindecarea rapidă a rănilor.

Combinaţii recomandate: orez brun sau sălbatic cu ceapă caramelizată sau plăcintă din făină integrală cu smântână şi ceapă
Ce combinaţii de alimente să faci pentru o sănătate perfectă

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter