Alimente sănătoase pentru inimă? Nu chiar

De Diana Zagrean, pe

De câte ori ai citit recomandări de alimente sănătoase, care ar fi bune pentru inima ta? De fapt, nu tot ce recomandă un specialist sau altul este neapărat sănătos pentru tine. Vezi care sunt acele alimente recomandate de nutriţionişti, dar care pot ascunde adevărate capcane pentru inima ta.
 

Şunca de curcan

Dacă îţi faci griji de nivelul colesterolului şi te-ai hotărât să renunţi la şunculiţa de porc, cârnaţi şi alte cărnuri grase, nu alege alt mezel.
Doar pentru că „şunca de curcan” sună dietetic şi te duce cu gândul al carne slabă, nu înseamnă că este bună pentru inima ta. Majoritatea mezelurilor conţin multă sare, iar şunca de curcan nu face excepţie.
În plus, ca orice mezel, şunca de curcan încă se încadrează la categoria „cărnuri procesate industrial”, adică poate conţine multe substanţe chimice, aditivi şi coloranţi care numai sănătoşi nu sunt.

Vinul roşu

Toată lumea era de acord până de curând că vinul roşu, consumat în cantităţi mici este foarte sănătos pentru sistemul tău cardiovascular. Ei bine, studii recente au arătat că alcoolul, chiar şi din vin roşu, face rău inimii pe termen lung.
În studiu, persoanele care suferă de o anumită mutaţie gentică care îi face să se îmbujoreze excesiv de la vin roşu (deci beau mai puţin sau deloc) au avut inimi mult mai sănătoase decât cele care consumă regulat un pahar de vin roşu la cină.
 
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter