Alimente pe cale de dispariţie. Ai trăi într-o lume fără ciocolată?

De Diana Zagrean, pe

Schimbările climatice determină tot feluld e schimbări la care nici nu ne gândim. De exemplu, faptul că o temperatură crescută pe Glob, poate duce la dispariţia unor alimente pe care le consumăm în fiecare zi. Vezi ce bunătăţi ar putea să nu mai existe în curând.
 

Peşte

Multe specii de peşti sunt afectate de pescuitul excesiv, de încălzirea apelor, etc.
În plus, peşti ca somonul şi păstrăvul au nevoie de ape curgătoare reci pentru a se înmulţi.
Nu doar încălzirea globală ne afectează rezervele mondiale de peşte, ci şi faptul că peştii nu mai apucă să ajungă la dimensiunile de altădată şi sunt pescuiţi înainte să se reproducă.

Ciocolata

Sună de-a dreptul tragic o lume fără ciocolată? Se pare că acel moment va veni mai repede decât vrem să admitem. Studii recente arată că planta de cacao din care se face ciocolata nu mai creşte pe suprafeţe extinse din cauza despăduririlor şi a schimbărilor climatice. Aerul este mai cald, ploile nu mai vin în aceleaşi perioade ca acum 50 de ani şi până în 2030, producţia de ciocolată va scădea semnificativ.

Cafea

Îţi poţi iamgina cum ar fi să nu poţi bea o cafea fierbinte într-o zi de luni? Ei bine, producţia de cafea este în scădere de mult timp, în mai multe ţări cu tradiţie.
Ploile excesive, cantităşile de precipitaţii căzute în alte sezoane decât cel ploios şi modificarea temperaturilor la nivel global au dus la scăderea masivă a producţiei de cafea.

Vin

Strugurii au nevoie de condiţii speciale de expunere la soare, temperatură şi aciditate a solului pentur a da un vin bun.
Când ploile sunt tot mai acide, solurile tot mai sărace şi temperaturile se modifică de la an la an în zone ca Franţa, Chile sau California (zone recunoscute mondial pentru producţia de vinuri de calitate), viitorul nu sună chiar bine.
Sursa foto: Shutterstock
 
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter