Singură de Sărbători. Cum să ai cel mai frumos Crăciun

De Lumea Femeilor, pe

Sărbătorile de iarnă sunt speciale pentru că se întruneşte întreaga familie. Pentru unele persoane, însă, este o perioadă sensibilă, în care realizează, mai pregnant decât în orice alt moment al anului, că sunt singure.
Suntem înconjurate de modele perfecte: masa de Crăciun, familiile fericite care au parte de clipe de neuitat, cuplurile de îndrăgostiţi care nu se pierd din ochi – cadre romantice cu zâmbete perfecte, bradul înalt, frumos, la poalele căruia stau cele mai dorite cadouri. Reclamele, filmele sau spoturile publicitare nu oglindesc viaţa, în întregul ei. Realitatea are şi o parte mai întunecată, compusă din singurătate, griji, lipsa banilor etc.
Dacă anul care este pe sfârşite nu a fost cel mai bun pentru tine, dacă el culminează cu un Crăciun pe care îl vei petrece singură, atunci urmează-ne sfaturile. Te vor ajuta!

Ce înseamnă „singură”?

Cumva, pentru tine singurătatea se raportează la cuplu, şi nu la familie. Chiar dacă copiii te sună, prietenii te vizitează, familia îţi este, pe cât posibil, aproape, parcă lipseşte ceva. Care va să zică, nu eşti chiar singură, doar că nu ai un partener cu care să împarţi aceste momente speciale. Dar chiar trebuie să ai? Poţi fi frumoasă, deşteaptă, cultă, sofisticată, poţi fi cum vrei tu să fii, fără să trebuiască să te raportezi la un anumit el. O relaţie devine specială prin unicitatea ei.
Gândeşte-te că nu are sens să tânjeşti după un bărbat, pentru că nu ţi-ar plăcea să ai o relaţie cu orice fel de bărbat. Ceea ce cauţi tu este un anumit „el”, iar el o să apară când va veni momentul potrivit! Nu îţi face griji!

Cel mai frumos Crăciun

O să te rog să faci un exerciţiu, dar trebuie să ai grijă, pentru că lupţi cu o armă cu două tăişuri – amintirea! Care a fost cel mai frumos Crăciun, ştii? Nu-ţi aminti de unul romantic, ci de un Crăciun petrecut în sânul familiei, poate când erai copil. Retrăieşte amintirile acelea şi fă din aceste zile o perioadă frumoasă. Fii bună, fii darnică, fii frumoasă! Primeşte colindători, fă cadouri şi ascultă muzică bună. Şi, cel mai important, iubeşte! Nu (doar) un el, ci tot ce te înconjoară!

Urmează tradiţia de Crăciun

Prin ce este Crăciunul deosebit de restul anului? Nu poţi simţi altfel spiritul acestei sărbători – cea mai importantă din an – decât urmând tradiţia. Crăciunul nu este „despre el”, ci despre bradul frumos împodobit, despre gândurile bune şi micile cadouri împărţite prietenilor, despre cozonacul aburind şi sărmăluţele cu smântână. Ai tot anul la dispoziţie să „te întristezi” că nu ai pe cineva lângă tine, ia-ţi liber de Crăciun! Foloseşte această perioadă ca să împarţi bunătate, linişte şi iubire. Şi, de ce nu, cineva va vedea zâmbetul tău şi se va îndrăgosti de tine!
Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter